Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (11.10.)

2014. november 10. - Orosdy Dániel

Amerikai história X
Tony Kaye amerikai neonácikról szóló, kultikus botrányfilmje. A fajsúlyos színészgárda tagjai: Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo, Stacy Keach, Fairuza Balk, Elliott Gould, Ethan Suplee.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Mikor a Fal leomlott - A Schabowski-irat
Florian Huber és Marc Brasse dokumentumfilmje.
"Nem szándékosan, nem parancsra, nem hibából: egy véletlen nyomán szűnt meg a Berlini Fal 1989. november 9-én. Azon a napon Günter Schabowski Politbüro-tag és szóvivő feljegyzést kapott Egon Krenz Politbüro-vezetőtől, melyet olvasatlanul vitt magával sajtótájékoztatójára. Ott élő közvetítésben felolvasta azt a sajtó összegyűlt képviselőinek. A hír körbeszárnyalta a világot. Valami különös dolog történt: az önkényuralmi hatalom néhány órára tehetetlenné vált, a kelet- és nyugatnémet emberek pedig spontán módon saját kezükbe vették a sorsukat. Egy elsöprő forradalom és szinte véletlenségből, a világ legkeményebb határának eltörlése. A dokumentumfilm izgalmas stílusban, ugyanakkor pontosan és hitelesen követi a főszereplők útján e meghatározó napon át, óráról órára. Első ízben szólal meg az ember, aki a feljegyzést írta. Megszólal Tom Brokaw is, az NBC riportere, aki élő közvetítésben követte az eseményeket a berlini falnál aznap este, továbbá az amerikai és a francia elnök, a német kancellár és az angol miniszterelnök tanácsadói is. És természetesen maga Schabowski, akinek fogalma sem volt, mit olvas fel azon a történelmi napon." port.hu
Vetítik: Duna - 22:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr446883007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása