Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (07.06.)

Tóth, Székely, Gaál

2014. július 13. - Orosdy Dániel

Hat hét boldogság
Tóth Endre (a leendő André De Toth) filmje Várkonyi Zoltán forgatókönyve nyomán.
Vetítik: Duna - 13:20

Café Moszkva
Székely István filmje.
Vetítik: Duna - 16:40

Harmadik típusú találkozások
A Cápa váratlan, de végül mindent elsöprő anyagi sikere pillanatok alatt addig sosem látott magasságba repítette fiatal direktorát. Spielberg többé nem ismert lehetetlent. A folytatást sürgető stúdióra és a lábai előtt heverő, jobbnál jobb forgatókönyveket szorongató producerekre egyaránt fittyet hányva szinte azonnal visszatért fiatalkori álmaihoz, s elkészítette első professzionális science fiction filmjét. A fő téma az idegenekkel történő földi kapcsolatteremtés, valamint az ahhoz vezető út, de a rendező ezúttal is az átlagember nézőpontjából meséli el nagyszabású történetét. Spielbergnél a különös kinézetű, de barátságos űrlények – akik érkezésükkel egy időben több történelmi rejtélyről is fellebbentik a fátylat – nem csak hogy szeretik a zenét, de még a Kodály-féle kézjeleket is pontosan ismerik. A kelleténél talán hosszabb az út, míg a kisvárosi villamossági szakember az első észleléstől eljut a nagy találkozás színhelyéig, ám a – többek között Richard Dreyfuss és Francois Truffaut nevével fémjelzett – nagyszerű színészgárda mellett Zsigmond Vilmos (Oscar-díjjal jutalmazott) fényképezése, John Williams fülbemászó kísérőzenéje, valamint Douglas Trumbull vizuális megoldásai is jócskán ellensúlyozzák az egyenetlen ritmust. (KCS)
Vetítik: ATV - 19:15

Ausztrália
Baz Luhrmann romantikus kalandfilmje Nicole Kidmannel, Hugh Jackmannel és Bryan Brownnal.
Vetítik: RTL Klub - 20:00

Huhogók
Philippe de Broca történelmi drámája Philippe Noiret és Sophie Marceau főszereplésével.
Vetítik: Story4 - 21:25

huhogók.jpg

Legato
Gaál István Taorminában is elismert filmje (a zsűri különdíja, 1978).
Vetítik: Duna - 21:25

Várandósok - Az a bizonyos kilenc hónap
A Lottózsonglőrök és a Mindenki megvan rendezőjének romantikus vígjátéka. Szereplők: Cameron Diaz, Matthew Morrison, Elizabeth Banks, Jennifer Lopez, Dennis Quaid, Chris Rock.
Vetítik: m2 - 21:40

Felkoppintva
Judd Apatow romantikus vígjátéka Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd és Leslie Mann főszereplésével (azaz kb. a szokásos branccsal).
Vetítik: TV2 - 21:40

Porontyjárat
Vígjáték Richard Pryor történetéből és főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 21:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr296464665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása