Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (02.15.)

2014. február 15. - Orosdy Dániel

Zápor
Kovács András filmje Bessenyei Ferenc, Bara Margit és Páger Antal főszereplésével.
Vetítik: Duna - 16:30

A leghosszabb nap
Háborús klasszikus a partraszállásról, sztárok tömegével.
Vetítik: Film+ - 19:00

Titanic
No comment.
Vetítik: RTL Klub - 19:30

Ilyen még nem volt
Vígjáték Sanaa Lathan, Simon Baker és Mike Epps főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 20:00

Hatalom
Sidney Lumetnek saját klasszikusa, a Hálózat szolgált előképül ehhez a felemás, de azért korrekt szatírához az amerikai politika "királycsinálóiról", sztárokkal a fő- és mellékszerepekben (Richard Gere, Gene Hackman, Julie Christie, Kate Capshaw, Denzel Washington).
Vetítik: ATV - 20:25

Szemből telibe
Steven Soderbergh igen rosszul fogadott filmje sok híres és/vagy ismert arccal (David Duchovny, Catherine Keener, David Hyde Pierce, Julia Roberts, Mary McCormack, Blair Underwood, Terence Stamp, David Fincher, Jerry Weintraub, Rainn Wilson Sandra Oh, January Jones, Brad Pitt, Rashida Jones).
Vetítik: Story4 - 21:25

szemtől telibe.jpg


Tökéletes katona
Roland Emmerich, Dolph Lundgren és Jean-Claude van Damme révén ebben az amerikai akciófilmben a német humor lép frigyre a svéd finomsággal és belga törékenységgel. A műfaj szerelmeseinek kötelező darab.
Vetítik: Film Mánia - 22:00

Elátkozottak faluja
John Carpenter felemás remake-je Wolf Rilla klasszikus horrorfilmjéből. Néhány jelenet miatt érdemes megnézni, különösen az első harmad erős.
Vetítik: Viasat6 - 22:00

Rés a pajzson
John Woo első igazán komoly amerikai filmje, a Féktelenül írójának szkriptjéből. Annyira nem nagy durranás. Szereplők: John Travolta, Christian Slater, Samantha Mathis, Delroy Lindo, Frank Whaley.
Vetítik: Film+ - 22:30

Hazugságok hálója
Ridley Scott nézhető akcióthrillere Leonardo DiCaprióval és Russell Crowe-val. Frogatókönyv: William Monahan.
Vetítik: Cool - 23:00

Kémek a Sasfészekben
"Brian G. Hutton II. világháborús akciómozija meghatározó pont, klasszikus a kémfilm történetében. Hála Alistear MacLean remekbeszabott forgatókönyvének, ebben az alkotásban nemcsak az ellenség, de egyetlen ember kivételével, egészen a végszóig a szövetséges oldalon álló kémek sem ismerik küldetésük pontos célját. Smith hadnagynak és hat kémtársának a bajorországi német csapatok főhadiszállására, a szigorúan őrzött Schloss Adlerbe, azaz a hírhedt Sas-kastélyba kell álcázva bejutniuk, hogy kimenekítsék George Carnaby tábornokot, a közelgő D-day egyik kulcsemberét. A misszió sikeres teljesítését a náci egyenruhába bújt szövetséges katonák, a bombabiztos terv, és két, magukat bajor frauleinnak kiadó dekoratív hölgyemény biztosítja. Bár a film A nagy szökés, a Piszkos tizenkettő és a Kelly hősei színészgárdájához képest csak két húzónévvel büszkélkedhet, ők mégis hozzák a tőlük elvárt teljesítményt: Richard Burton a titkos küldetés vezetőjeként precíz stratégának bizonyul, míg Clint Eastwood demonstrálja, hogy nemcsak ponchóban, de katonaruhában is sikerrel bünteti a rosszfiúkat." (SZD)
Vetítik: RTL Klub - 23:20

Eldorádó
Bereményi Géza rangos díjakkal és jelölésekkel elismert remekműve Eperjes Károllyal. További szereplők: Pogány Judit, Eszenyi Enikő, Andorai Péter, Haumann Péter, Balkay Géza.
Vetítik: Duna - 23:40

Cápa 4. - A cápa bosszúja
Van lejjebb a Cápa 3.-nál! És ezúttal is tehetségek eredtek a cápa nyomába (pl. Joseph Sargent, az eredeti Hajsza a föld alatt rendezője), különös tekintettel egy friss Oscar-nyertesre (Michael Caine). Ed Wood  megnyalná a szája szélét!
Vetítik: TV2 - 23:50

Millennium III - A kártyavár összedől
Stieg Larsson, Noomi Rapace, Skandinávia, tetovált lány, utolsó rész.
Vetítik: m1 - 00:00

Anyátlanok - Életed nagy kalandja felnőtté válni
A Ragyogj! rendezője valós történet alapján, egy angol újságíró memoárját adaptálva készített melodrámát egy feleség és anya nélkül maradó csonka család talpraállásáról, Clive Owennel a főszerepben. (BS)
Vetítik: m2 - 03:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr415813391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása