Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (10.27.)

Csodálatos, Mocskos, Más

2013. október 27. - Orosdy Dániel

Sári bíró
Móricz Zsigmond művének filmváltozata. A címszerepben: Mály Gerő. Forgatókönyv: Tersánszky Józsi Jenő.
Vetítik: Duna - 13:10 -

Hattyúdal
Keleti Márton és Dobozi Imre "másik kultfilmje" A tizedes meg a többiek mellett, bár ez rosszabbul öregedett, és nem is annyira a figurák vagy a bemondások maradtak emlékezetes belőle, hanem a Villa Negra című sláger. Páger Antal alakítása mindenesetre elsőosztályú.
Vetítik: Duna - 16:45

Bilko főtörzs
Szórakoztató vígjáték Steve Martinnal.
Vetítik: Viasat3 - 16:55

Egyszerűen bonyolult
Nancy Meyers romantikus vígjáték, ugyancsak Steve Martinnal, valamint Meryl Streeppel, John Krasinskival és Alec Baldwinnal.
Vetítik: TV2 - 20:00

Magas szőke plusz két szőke (aka A magas szőke + két szőke)
Edouard Molinaro (Őrült nők ketrece) szerethető vígjátéka jó formában lévő Pierre Richard, a rémisztő megjelenésű Richard Bohringer és a sokat meztelenkedő Emmanuelle Béart főszereplésével.
Vetítik: Comedy Central - 20:30

Mocskos zsaru - New Orleans utcáin
Werner Herzog valószínűtlen, de összességében remekül sikerült Abel Ferrara-remake-je -- Harvey Keitel helyett Nicolas Cage-dzsel, New York helyett New Orleans-szal, naturalista sokkolás helyett bizarr részletekkel és furcsa humorral.
Vetítik: Film+ - 21:00

Tízezer nap
Kósa Ferenc Cannes-ban Arany Pálmára jelölt és legjobb rendezői díjat nyerő műve.
Vetítik: Duna - 21:40

tízezer nap.jpg

Más világ
Alejandro Amenábar jól fogadott kosztümös thrillere Nicole Kidmannel és Christopher Ecclestonnal. A történet és a képi világ Jack Clayton klasszikusát, a Henry James művéből készült Az ártatlanokat idézi.
Vetítik: Story4 - 22:05

Elcserélt életek
Clint Eastwood Arany Pálmára és töménytelen mennyiségű egyéb díjra jelölt drámája Angelina Jolie főszereplésével. További szereplők: Jeffrey Donovan, Amy Ryan, John Malkovich.
Vetítik: TV2 - 22:30

Szellemkutya
Jim Jarmusch modern szamurájfilmje Forest Whitakerrel. Ha emlékeztet Jean-Pierre Melville A szamuráj című klasszikusára, az nem a véletlen műve.
Vetítik: Film+ - 23:20

Testvérek
A dán Susanne Bier 2004-ben készült Testvéred feleségét... című filmjéből Jim Sheridan (A bal lábam, Apám nevében) készített hollywoodi remake-et jelentősen megfiatalított szereplőgárdával. A sajátos szerelmi háromszög-történet főszereplői:  Natalie Portman (a feleség), Tobey Maguire (a hadifogságba eső, halottnak hitt férj, aki később felbukkan) és Jake Gyllenhaal (a tékozló fivér, aki túl közel kerül bátyja feleségéhez). (BS)
A drámában jártas Jim Sheridan filmje jórészt –  szó szerint is – szöveghű másolata Susanne Bier eredetijének, így a dicsőség bizonyos tekintetben továbbra is a dán rendezőnőé és forgatókönyvíró társáé, a sokoldalú Anders Thomas Jensené marad. (Tüske Zsuzsanna kritikája  Filmvilág 2010/03. számában olvasható.)
Vetítik: m1 - 23:35

Egy csodálatos elme
Megtörtént eseten alapuló Oscar-díjas dráma a "betegséges" fajtából, melyben a tévéfilmek esztétikája csomómentesen elegyedik a Nők Lapja-cikkek mélységével és a híres hollywoodi hitelességgel (alias HHH). De Jennifer Connelly miatt még ezt is könnyű elnézni.
Vetítik: TV2 - 01:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr765571739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása