Filmvilág blog

Kisfilmek Karinthy szellemiségében

Sajtóközl.

2013. június 11. - filmvilág

A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com - European Short Film Centre a Bookline-nal együttműködésben kisfilmpályázatot hirdetett „Tanár úr, kérem, én filmeztem” címmel. A pályázatra Karinthy Frigyes szövegeinek felhasználásával 16 kisfilm érkezett, amelyeket rangos zsűri bírált el: Karinthy Márton, az író unokája és jogutódja, Mátyássy Áron, a TÚK - Tanár Úr Kérem! rendezője valamint Deák Dániel, a Daazo.com alapítója.

A pályázatot a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett díjátadó zárta 2013. június 8-án, szombaton 15 órakor. Levetítették a pályázatra érkezett filmeket, majd átadták a díjakat, végül Karinthy Frigyes unokája és a zsűri elnöke, Karinthy Márton konferálta fel a Számadás tálentomról című Karinthy-életműkiállítást a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A nyereményeket a Shopline ajánlotta fel, a PIM minden díjazottnak könyvcsomagot és éves belépőt ajándékozott.

A fődíjat Nagy Luca filmje, az Asszimmetria nyerte, a második helyezett Gál Bereniké lett, Pletyka című rendezésével, harmadik díjat a Charles című film (r: Bakony Alexa) kapta. A pályázatra nevezett összes kisfilmet meg lehet tekinteni: http://www.daazo.com/karinthy/films

A pályázat azonban nem ért véget: most indul a közönségszavazás! A Daazo oldalán a legtöbb LIKE-ot összegyűjtő film ajándékcsomagot kap majd, a szavazás június 30-án zárul, eredményhirdetés július elsején.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr595354925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2013.06.11. 10:18:24

Kár, hogy már a TÚK - Tanár Úr Kérem! sem igazán találta el Karinthy szellemiségét. :)
süti beállítások módosítása