Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (11.18.)

Rangos, kultikus, gonosz

2012. november 18. - Orosdy Dániel

Az Overlord hadművelet
Háborús film Ed Harris, Max von Sydow, Eric Stoltz és Patrick Stewart főszereplésével. Írta: saját regénye nyomán Ron Bass (Esőember).
Vetítik: RTL Klub - 14:20

Mikrokozmosz - Füvek népe
Rangos díjakkal elhalmozott, népszerű francia dokumentumfilm a rovarok hihetetlen világáról.
Vetítik: m1 - 15:05 - 16:20

Bohóc a falon
Sándor Pál klasszikussá vált debütje, melyet Chicagóban, Karlovy Vary-ban és a Filmszemlén is elismertek. A szereplők jelentős része ma már inkább a kamera túloldaláról lehet ismerős (pl. Szabó Ildikó, Szurdi Miklós).
Vetítik: Duna - 16:40

Alkonyat
Stephenie Meyer, Kristen Stewart, Robert Pattinson, vámpírok, tinik stb.
Vetítik: RTL Klub - 20:00

Fürkész felügyelő
Claude Zidi vígjátéka Coluche és Gérard Depardieu főszereplésével.
Vetítik: Comedy Cenrtal - 20:30

Nagymenők
Huber Zoltán egyik kedvenc filmje: "Iszonyú sokat hezitáltam, hogy a bűnfilmek és Új-Hollywood nevében Coppola vagy Scorsese maffia-alapvetése kerüljön-e ide. Az eldönthetetlennek tűnő dilemmát végül a filmzene oldotta fel - a Keresztapa témája tényleg remek, de a Rolling Stones még annál is jobb!"
Vetítik: Duna - 22:00

nagymenők.jpgEgy erkölcstelen mese
Neil LaBute gonosz szatírája Nastassja Kinski, Jason Patric, Catherine Keener, Aaron Eckhart és Ben Stiller főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 22:05

Miss Daisy sofőrje
Egy Oscarokat is bezsebelő igazi "sleeper". Bruce Beresford filmje egy idős, déli hölgy (Jessica Tandy) és a fekete bőrű sofőrje (Morgan Freeman) között kialakuló barátságról szól.
Vetítik: Story4 - 22:10

Brooklyn mélyén
Zsarufilm a Kiképzés rendezőjétől, rokonszenves színészgárdával (Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes, Will Patton, Lili Taylor, Ellen Barkin, Vincent D'Onofrio).
Vetítik: m1 - 22:25

Emmanuelle
Just Jaeckin kultikus erotikus filmje Emmanuelle Arsan regénye és Truffaut egyik állandó munkatársa, Jean-Louis Richard forgatókönyve nyomán. Főszereplők: a nemrég elhunyt Sylvia Kristel, a Fellinivel is többször dolgozó Alain Cuny, és persze több liter vazelin -- utóbbit a lencsékre kenték.
Vetítik: Story4 - 00:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr494898799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása