Filmvilág blog

A gazdatest

Ma estére

2012. március 17. - filmvilág

Gwoemul – dél-koreai, 2006. Rendezte: Bong Joon-ho. Szereplők: Song Kang-ho, Byeon Hee-bong, Park Hae-il, Doona Bae. 115 perc.
Vetítik: Filmmúzeum – 21:00

A dél-koreai filmgyártás az elmúlt évek fesztiválsikerei révén mára a nemzetközi mozipiac fontos tényezőjévé vált, és A gazdatest ennek a diadalmenetnek logikus következménye. Sikeres fiatal rendező munkája, az ország legkedveltebb színészeit vonultatja fel, és jókora költségvetése arra utal, hogy fél szemmel a világpiac felé kacsintgat.

gazdatest.png

Bong Joon-ho A halál jele után ismét cifra műfaji koktélt kotyvasztott. A gazdatest első ránézésre szörnyfilm, a környezetszennyezés számlájára írható mutáns folyami ragadozóval a főszerepben, de hasraesős komédia is, mégpedig a legharsányabb távol-keleti modorban. Nem áll tőle távol a felelősségteljes társadalombírálat sem, ilyen szemüvegen keresztül hangos tiltakozás a túlzott amerikai befolyás és az aggasztó méreteket öltő szegénység ellen. A szíve mélyén azonban A gazdatest csendes családi dráma, sok keserűséggel, de még több apró szeretetteljes pillanattal. Az író-rendező elmondása szerint a Jelek hatására született a sztori az elhagyott apukáról, aki elhidegült testvéreivel és az elszánt nagypapával együtt indul harcba a szörny ellen, hogy a fogságába esett kislányát megmentse. De mintha Joe Dante bőrébe bújva egy olasz neorealista drámát dolgozna fel: az óriás kannibálhal csak egy a családot sújtó számtalan csapás közül. 

Kovács Marcell

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr364321870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása