Filmvilág blog

Moziklip extra: David Ayer

Mindegyiknek megvan az előnye

2010. november 05. - klág

A videoklipek világában mostanában két ellentétes erő munkálkodik. Az egyik szerint semmi szükség nincsen rájuk, a zenetévék kifulladtak. A másik erő pedig Lady Gaga, akinek extravagáns, hosszú, "betiltott", "botrányos" klipjei többmilliós nézettséget hoznak a YouTube-on. Az MTV az utóbbi tényezővel szeretné feldobni az előzőt. Még ha nem is teljesen analóg keretek között, de az MTV szeretné visszahozni a nagyköltségvetésű, eseményszámba menő klipeket (egy hosszabb cikk erről itt). Ennek a próbálkozásnak az első kísérlete a LCD Soundsystem Pow Pow-ja, amit David Ayer rendező-forgatókönyvírő (Nehéz idők, Utca királyai és az IMDb szerint a Kommandó-remake) rendezett, Anna Kendrick főszereplésével.

Ayer számára minden bizonnyal a mézesmadzag a Sony új F35-ös, alacsony fényviszonyok között is működő kamerája lehetett, ugyanis a Pow Pow kísérletezésnek megfelel, de értelmes és értékes klipnek nem. Kendrick Los Angeles utcáin és klubjaiban téblábol, néha villanások és szabadkőműves-szimbólumok segítségével emberek lelkét rabolja el - értelme van, csak tartalma nem sok. Arról nem is beszélve, hogy semmi köze nincsen az LCD Soundsystem dalához, amit ráadásul az eredeti kilencperces hossz helyett feleannyira vágtak. Ez a klip sajnos nem esemény, hanem alkotói nyújtózkodás.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr522425257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása