Filmvilág blog

Játszd újra, néző!

A hét hírei

2009. június 27. - Baski Sándor
  • Augusztus közepétől kapható a YooStar nevű játék, amelynek segítségével bárki belemontírozhatja magát néhány klasszikus filmjelenetbe. A felszerelés egy nagy felbontású webkamerából, mikrofonból, távirányítóból és egy zöld háttérből áll, ezek segítségével a néző maga is szereplőjévé válhat a filmeknek, és „együtt játszhat” a színészekkel. A YooStar-nak sikerült megállapodnia 5 stúdióval – Paramount, Universal, MGM, Warner Bros., Lionsgate –, az ő filmjeikből vett jelenetekbe léphetnek be a játékosok. A kínálatban olyan klasszikusok szerepelnek, mint a Kettős kárigény, az Alkony sugárút, a Terminátor vagy az újabb filmek közül a Rocky Balboa, Beverly Hills-i zsaru, stb. Az így elkészített, remixelt jeleneteket a játékosok feltölthetik a YooStar által üzemeltett videómegosztóra. A cég szerint a játék tulajdonképpen a Guitar Hero filmes változata, de alkalmas lehet arra is, hogy az amatőr filmesek kitanulják segítségével a zöld hátteres technikát. (variety)
  • Saját színdarabjából forgat filmet az egykori cseh államfő, Vaclav Havel. A Távozás önéletrajzi ihletésű történet egy hatalomból távozni kényszerülő elnökről, amelyet nem csak Prágában, de Londonban és New York-ban is színpadra vittek. A filmverzióban, akár csak a színdarabban, Havel felesége, Dagmar Havlova játssza az egyik szerepet. Az ex-politikusnak ez az első rendezése. (variety)
  • Szeptember 28-án elárverezik Ingmar Bergman filmes hagyatékát, közte A nap végéért kapott Golden Globe-ot, azt a Lanterna Magicá-t, amely filmes pályaválasztását inspirálta vagy az íróasztalt, amelyen a forgatókönyveit írta. Bár a rendező végakarata az volt, hogy minden tulajdonát árverezzék el, a Bergman Alapítvány szeretné, ha Bergman Faro szigetén lévő birtoka kulturális menedékként szolgálna filmesek és egyéb művészek számára. (variety)
  • Jövőre öt helyett tíz jelölt fog versenyezni a legjobb film díjáért az Oscar-gálán. A döntés nyomán vélhetően sokszínűbbé válik a kínálat, és több olyan film is bekerülhet a kategóriába, amelyek eddig „vigaszágon” indulhattak csak. Mindez egy régi hagyományhoz való visszatérést jelent: 1936 és 1943 között is 10 film szerepelt a főkategóriában. (screendaily)
  • Zhang Yimou remake-eli a Coen testvérek bemutatkozó filmjét, a Véresen egyszerűt. A forgatás már el is kezdődött, a főszerepeket Sun Honglei, a komikusként ismert Xiao Shenyang  és Yan Ni alakítják. Azt egyelőre nem tudni, mennyit változtatott Yimou az eredeti történeten, a cím viszont jóval barokkosabb lett: San Qiang Pai An Jing Qi – nyersfordításban: A három pisztolylövés megdöbbentő esete. A rendezőnek ez az első filmje a 2006-os Az arany krizantém átka óta, legutóbb az Olimpia megnyitó ünnepséget vezényelte le. (twitch)
  • A korábban mozis forgalmazással is foglalkozó Gigantic Group úgy döntött, hogy a jövőben inkább független filmek online bemutatójára koncentrál. A cég szóvivője szerint még a kedvező kritikai fogadtatásban részesülő független filmek is gyorsan lekerülnek a mozik műsoráról, ezzel a megoldással viszont bármikor elérhetőek, olyan területeken is, ahol korábban a szerzői filmeknek semmilyen piacuk nem volt. Az első bemutatóra augusztus 26-án kerül sor, az érdeklődők Jennifer Steinman Motherland című dokumentumfilmjét tölthetik le streaming rendszerben, 3 dolláros díj ellenében. (screendaily)
  • Woody Allen folytatja európai turnéját: először Londonban forgat, olyan nevekkel, mint Naomi Watts, Josh Brolin, Anthony Hopkins és Antonio Banderas, majd jövőre Párizsban készít egy romantikus filmet. A producer mindkét esetben a spanyol Mediapro cég, amellyel még az első közös munka, a Vicky Cristina Barcelona után kötött a rendező egy három filmre szóló szerződést.  

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr691212295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása