Filmvilág blog

Készíts kísérleti filmetűdöt Hamvas Béla után szabadon!

2020. január 27. - filmvilág

uj_kozjatek_foto.jpg

A Hamvas Béla Hagyatékkezelő és az Aster Film pályázatot hirdet 50 évnél fiatalabb filmalkotóknak 5 perces kísérleti filmetűd elkészítésére, „Új Közjáték”címmel. A kísérleti sorozat célja, hogy a leírt gondolatok képpé váljanak, az írott szó és a mozgókép találkozásából új művészeti érték szülessen, Hamvas Béla életművéhez méltóan. A filmetűdökben a magyar- és a világirodalom, valamint az egyetemes filozófia jelentős gondolkodóitól származó írásokat kell értelmezni filmes (vagy animációs) eszközökkel, oly módon, hogy kép és szöveg egysége létrejöjjön.

A szakértők által kiválogatott és megvalósításra javasolt szövegekből a hamvasbela.hu oldalon a „Pályázat” fül megnyitását követően választhatnak a pályázók. Itt találhatják meg a pályázati adatlapot is. Az 5 perces kísérleti filmetűdök megvalósítására részenként 500-600.000 forintot, tárgyi-, szükség esetén technikai eszközöket biztosít a Hamvas Béla Hagyatékkezelő Nonprofit Kft. és az Aster Film.

A kitöltött, aláírt, beszkennelt pályázati adatlap beküldési határideje: 2020. március 10.

A következő email-címre várják a pályázatokat, ahol a pályázattal kapcsolatos kérdéseket is fel lehet tenni: hamvashagyatek@gmail.com

Pályázati díj nincs. A pályázatokat a Hamvas Béla Hagyatékkezelő által kijelölt filmes szakemberek bírálják el, és a pályázati eredményeket 2020. április 1-ig és hozzák nyilvánosságra a hamvasbela.hu weboldalon. Minden további információ is ezen a weboldalon olvasható majd.

A legjobbnak tartott szinopszisok rendezőivel személyes konzultáción egyeztetnek a megvalósítás részleteiről. Az „Új Közjáték” 5 perces filmes etűdsorozat alapja és előzménye, az 1990-es évek elején az MTV/ Fiatal Művészek Stúdiójában készült „Közjáték” sorozat volt, amelyekből részletek megtekintésére lehetőséget biztosítanak a pályázni szándékozóknak  február 16-án vasárnap 18 órakor a Babérliget Könyvesbolt és Rendezvényközpontban. (Bp. VII. Kertész utca 29.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2115430984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása