Filmvilág blog

Noctambulo – Egy alvajáró története

2016. június 01. - filmvilág

3f19640c-9cfe-4810-99b4-72a19ff05cca.jpgA Filmvilágba is publikáló Beregi Tamás (Egyetleneim) új regénnyel jelentkezik: a Noctambulo – Egy alvajáró története – Garaczi László ajánlója szerint – „valóságot az álmokkal keverő, kultúrtörténeti és fantasztikus elemekkel átszőtt kalandregény”, amely Poe, Lovecraft sötét vízióit és Szerb Antal melankolikus utazóregényeit is megidézi.

Szinopszis:

A huszadik század előestéjén játszódó regény főhőse Jonathan, egy bohém londoni művész, aki erotikus fényképeket restaurál. Amikor kezébe akad egy megfeketedett fotó, és nyomozni kezd nagyapja tragikus története után, addigi világa darabokra hullik. Rémálmok kerítik hatalmukba, melyekben imádott városa szörnyű átalakuláson megy át. Jonathan rávesz egy aranyszívű örömlányt, hogy meneküljenek el a lélekölő nekropolisszá változó Londonból. A szerelmesek útja érintetlen, mitikus tájak, az angol Tóvidék és a Skót-felföld felé vezet. Ám az ipari rémlátomások Jonathant itt is utolérik. Végül vakmerő tettre szánja el magát, hogy megmentse az apokalipszis felé sodródó világot. Vajon sikerül neki, vagy elemésztik őt is a világvége viharfellegei?

„Szeretem azokat a történeteket, amelyek a múlton keresztül mesélnek a máról. Ezért áll közel hozzám a NOCTAMBULO: kegyetlen civilizációkritika, pikareszk paródia modern világunkról, amely mégis merészen romantikus. Erős hangulata és víziószerű képei miatt akár filmként is el tudnám képzelni.”  (Nemes Jeles László)

A Noctambulo könyvbemutatójához egy Alvajárók és Örömlányok parti is kapcsolódik, itt lehet rá becsekkolni.

Beregi Tamás
Író, forgatókönyvíró.  Első regényeit (A lendhorni küldetés, 1996; A torony (1997), Boszorkányszombat (1998)  a Cherubion kiadó adta ki. Egyetleneim c. kultregénye 2003-ban jelent meg az Európa kiadónál. A könyvből 2006-ban készült film Nemes Gyula rendezésében. Pixelhősök – A számítógépes játékok első ötven éve  c. könyvét a Vince kiadó jelentette meg 2010-ben. Doktori ösztöndíjjal Angliában, később Japánban élt.

Jelenleg forgatókönyv-fejlesztőként és témakutatóként dolgozik a Magyar Nemzeti Filmalapnál.  Forgatókönyvei: Egyetleneim (2006, r. Nemes Gyula), Egill, az utolsó pogány (előkészület alatt, r. Gauder Áron),  A repülés története (2009, r. Kenyeres Bálint), Zéró (2016, r. Nemes Gyula), Tegnap (2017, r. Kenyeres Bálint)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr298766272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása