Filmvilág blog

Etűdök a Szigetről

Forgatókönyvíró pályázat

2012. június 11. - filmvilág

budapestfilmacademy.PNGA Budapest Film Academy forgatókönyvíró pályázatot hirdet nyári szemeszterére tehetséges fiatal filmesek számára.

 1. A pályázat kiírója

 
A Budapest Film Academy (BFA) az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) együttműködésben filmes szakembereket képző, gyakorlati oktatást is biztosító angol és magyar nyelvű nemzetközi filmakadémia. 

 1. Pályázati kiírás


A pályázat során a Budapest Film Academy, „Etűdök egy fesztiválról – 20 éves a Sziget” nyári egyetemi program keretein belül olyan, magyar vagy angol nyelvű, rövid (maximum 1-4 perces) forgatókönyveket vár pályázóitól, melyek a fesztivál hangulatához, élményeihez kapcsolódó történeteket dolgoznak fel, kreatív és figyelemfelkeltő módon. 

Műfaji vagy formai megkötés nincs, a forgatókönyvek lehetnek dramatizált, fikciós jelenetek a Szigeten való nyári találkozásokról, ismerkedésről, a fesztiválon született barátságokról, szerelmekről, de a könyvekből készülhetnek vizuálisan izgalmas kísérleti jellegű munkák és dokumentumfilmek is.  Célunk, hogy a legjobb etűdökből, kisfilmekből, összeálljon egy nagyjátékfilm, melyet filmfesztiválokra, mozi forgalmazásra és televíziós vetítésre ajánlunk fel egy nemzetközi filmforgalmazással foglalkozó ügynökségen keresztül. 

 1. Díjak

  A pályázat fődíja egy 285 000 Ft értékű ösztöndíj a Budapest Film Academy 3 hetes nyári szemeszterére, mely magában foglalja a Sziget hetijegyet is. 

Több kiemelkedő alkotás is részesülhet díjban, így a második helyezetteknek 50%-os kedvezményt biztosítunk a program árából. 

A zsűri által kiválasztott további forgatókönyvek alkotóinak pedig felajánljuk, hogy amennyiben hozzájárulnak, leforgatjuk a Szigeten a kisfilmjüket, ami így esélyt kap arra, hogy bekerüljön a legjobb rövidfilmekből összeállított nagyjátékfilmbe. Ebben az esetben az íróknak garantáljuk a forgatókönyvírói kreditet.

A Budapest Film Academy ezen kívül széleskörű nyilvánosságot nyújt a legjobb alkotások számára, valamint egy közös vetítést is szervez a BFA/ELTE tanárainak, akik konstruktív szakmai tanácsaikkal látják majd el a filmek készítőit. 

 1. Beküldés

  A pályázók az elkészült forgatókönyveket a contest@budapestfilmacademy.com e-mail címre küldjék el, „Budapest Film Academy forgatókönyvíró pályázat” tárggyal.


Beküldési határidő: 2012. július 20.

 1. További feltételek


A beküldött forgatókönyvekre vonatkozó elsődleges elvárás, hogy olyan igazán eredeti, emlékezetes ötletre épüljenek, mely kapcsolódik a fesztivál hangulatához és élményeihez.  A legfontosabb az ötlet eredetisége, szellemessége, a Budapest Film Academy ugyanis elsősorban nem a pályázó technikai és szakmai felkészültségére, hanem kreativitására kíváncsi.

Egy pályázó akár több pályaművel is nevezhet.


A pályázat mindenki számára nyitott, kezdő és profi forgatókönyvírók és filmkészítők egyaránt nevezhetnek. 
A pornográf, vagy sértő tartalmú pályaműveket a versenyből kizárjuk, ezen pályázók feltöltéseitől a Budapest Film Academy elhatárolja magát.

 1. 6.     Elbírálás

  A beküldött forgatókönyveket a Budapest Film Academy zsűrije bírálja el (a fentebb megjelölt követelmények mentén), majd a nyerteseket e-mailben vagy telefonon értesíti.


További információ:

e-mail: contest@budapestfilmacademy.com
web: http://www.budapestfilmacademy.com

Információk a nyári egyetemről:  http://www.budapestfilmacademy.com/PDFdocumentumok/2012_summer_semester_description_with_background.pdf

További friss hírek: http://www.facebook.com/events/229352707175139/

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr124579404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása