Filmvilág blog

Újra bezárnak a mozik

2020. november 11. - filmvilág

paterson.jpg

A kormány új rendelete nyomán legalább egy hónapra bezárnak – többek közt – a szabadidős létesítmények a múzeumoktól a könyvtárakon át a mozikig.

A két legnagyobb mozihálózat, a Budapest Film és a Cinema City hivatalosan is bejelentette, hogy felfüggesztik a működésüket.

A neten elővételben vásárolt jegyek árát mindkét hálózat visszatéríti. A Cinema City a pénztárban vásárolt jegyeket a blokk és a jegy bemutatásával a mozivezető irodájában fizeti vissza. Amennyiben nincs blokk a vásárlásról, csak a mozijegy, ez esetben 90 napos rendkívüli felhasználású jegyet biztosít a Cinema City. A Puskin moziban személyesen vásárolt jegyeket november 11-től november 15-ig, 12 és 18 óra között lehet visszaváltani, a mozi pénztárában. A Cinema City a még érvényben lévő és fel nem használt ajándékjeggyel rendelkező nézők vouchereit az újranyitás napjától számított 6 hónappal meghosszabbítja majd automatikusan.

„Az időt, amíg nem tudtok kollégáinkkal újra személyesen találkozni, felhasználjuk arra, hogy a multiplexeink olyan állapotban maradjanak, hogy amint megkapjuk a zöld utat a nyitásra, a lehető leghamarabb indítani tudjuk a vetítőgépeket” – áll a Cinema City közelményében.

A Budapest Film által működtett Távmozi továbbra is vetít, fesztiválokkal, napi több előadással várja a nézőket: a 18. Olasz Filmfesztivál még tart, számos Magyarországon még nem vetített alkotással – és Távmoziban az összes olyan film pótolható, melyek a bezárás miatt a Puskinban elmaradtak. November 18-án, az European Cinema Night keretében a Berlin Alexanderplatz új változatát vetítik, a film után ZOOM-beszélgetéssel, november 24-én kezdődik a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, melyre már november 12-től válthatók jegyek. November 21-én egy díjnyertes animációs válogatás (Anilogue Warmup) már az Anilogue fesztivált harangozza be. (november 25-29)

November 17-én a Fórum Kino sorozatban A Fal című filmet vetítik, december 15-én, az Osztrák Kulturális Fórum jóvoltából pedig egy igazi karácsonyi filmet, a Ló az erkélyen című gyerekmozit – mindkettőt ingyenesen. A Goethe Intézet is vetít ezeken kívül: Rainer Werner Fassbinder eredeti Berlin Alexanderplatz-adaptációját december 11. és 13. között lehet majd megtekinteni a Távmoziban eredeti nyelven, angol felirattal, november 23-án pedig a Hi, Al lesz műsoron magyar felirattal. A játékfilmeken és az animációs alkotásokon kívül a dokumentumfilmek rajongói is készülhetnek: decemberben indul útjára a Finn Filmklub.  A Távmozi műsorrendi előadásain pedig olyan sikerfilmekkel találkozhatnak nézők, mint például a Valan, a Monos, vagy a Bolti tolvajok

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8016281776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása