Filmvilág blog

Zuniverzum – jelenetek egy szerelemből - Új magyar karanténfilm

2020. október 12. - filmvilág

zuniverzum_jelenet.jpg

November 1-én érkezik az HBO GO-ra Gryllus Dorka és Simon Kornél főszereplésével készült rövidfilm, a Zuniverzum – jelenetek egy szerelemből, amelyet teljes titokban, a márciusi karanténidőszak alatt készítették el. 

Szinopszis:

Máté és Alíz viszonyt kezdenek. Épp első közösen töltött hétvégéjüket tervezik, amikor a vírushelyzet miatt le kell mondaniuk az utazást. Alíz elbizonytalanodik: mi van, ha a „Zuniverzum” ezzel akar üzenni nekik?

Ahogy telik az idő, a titkos találkák megszervezése egyre komplikáltabbá válik. A nehézségek rákényszerítik őket, hogy szembenézzenek a kérdéssel, mit is jelentenek egymás számára.  Innen ugyanis már nincs visszaút: ha folytatni akarják a kapcsolatukat,  minkettőjüknek komoly áldozatokat kell meghozni… 

zuniverzum_zoom_meeting.jpg

Az HBO sajtóközleménye szerint bár a cselekmény a koronavírus kirobbanásának idején játszódik, „mégsem ’hagyományos karanténfilm’: nincsenek benne mostanra már unalmassá vált webkamerás felvételek, a konfliktusok pedig nem állnak meg ott, hogy az újfajta élethelyzet kihívásait elemezgetik. Ebben a filmben a vírushelyzet csupán a kontextust adja: egyfajta horgonyként elhelyezi a történetet a valóságban, a történet maga azonban egy sokkal univerzálisabb, sokak számára releváns kérdésről szól.”

A rövidfilm egy hat főből álló alkotói kollektíva közös munkája. A karanténhelyzet beálltakor két baráti pár állt elő az ötlettel, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel, a saját tehetségükre és képességeikre alapozva forgassanak egy filmet.

A főszerepet a magánéletben is egy párt alkotó Gryllus Dorka és Simon Kornél alakítja. Az operatőr a

Balázs Béla-díjas Csukás Sándor, a rendező, producer pedig Oláh Kata volt. A forgatókönyvet a Baráthy György - Angyalosy Eszter írópáros jegyezte, akik az HBO gyártásában készült Terápia sorozatán dolgoztak először együtt. 

A film Magyarországon kizárólag az HBO GO-n lesz elérhető, november 1-től.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8616236684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása