Filmvilág blog

Részleges mozistop: hová mehetünk és hová nem?

2020. március 12. - filmvilág

mozi.jpg

A magyar kormány döntése értelmében március 12-én éjféltől tilos Magyarországon 100 fő feletti beltéri, illetve 500 fő feletti kültéri rendezvényeket tartani határozatlan ideig a koronavírus-helyzet miatt.

A haza moziüzemeltetők közül a Budapest Film Zrt. a fenntartó főpolgármester utasítása értelmében bezártja artmozi-hálózatának összes moziját (Corvin, Kino, Művész, Puskin, Tabán, Toldi). Legkorábban március 26-ig vetítéseket, rendezvényeket nem tartanak ezekben az intézményekben. Az előre megváltott jegyeket visszaváltják vagy későbbi előadásra beváltják: a neten vásárolt jegyek árát külön kérés nélkül is visszautalják, a pénztárban vásárolt jegyek a Toldi, Kino Cafe és a Puskin pénztáraiban – bankkártyás fizetés esetén is készpénzre – visszaválthatók (a többi mozi előadásaira a helyszínen nem vásároltak elővételi belépőket). A neten elővételben vásárolt jegyek árának visszautalását a Budapest Film Zrt. hétfőn (03.16-án) kezdi: minden jegyvásárló 30 napon belül visszakapja az összeget. A Művész mozi büféje 12 és 20 óra között nyitva tart, az Odeon téka nyitva lesz a megszokott pénteki időpontban.

A Cirko Mozi is a bezárás mellett döntött, bár a mozi befogadóképessége alapján egyelőre nyitva maradhatnának, a járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy gondolják, mégis ez a felelős döntés. Az Uránia Nemzeti Filmszínház 2020. április 1-éig felfüggeszti működését.

Az Art+Cinema és a Bem mozi nyitva maradnak. Utóbbiban a moziterem nem haladja meg a 100 főt, előbbi 100 főben korlátozza a mozi és a kávézó területén egyidejűleg tartózkodó vendégek számát, és az ütemezett vetítéseket és programokat megtartják. Utóbbi

Magyarország legnagyobb mozilánca, a Cinema City is a folytatás mellett döntött. Mint írják, a jogászokkal egyeztetve hozták meg a döntést, kikérték a tisztifőorvos hivatalos állásfoglalását is. A moziban tartózkodók számát 99 főben határozták meg, ezt a létszámot a személyzettel együtt kell érteni, és bizonyos mozikban vagy termekben még sokkal kevesebb is lehet, tekintettel a lobby kapacitásra, a ki- és beengedésre is. A hálózat műsorstruktúráját is megváltoztatják, hogy a büfénél se lehessenek a nézők 99 főnél többen.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6115516894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kárárámaispj 2020.03.13. 09:14:02

Azert az agyam eldobom az emberi hulyesegen.
Itt a vilagjarvany, naponta szazak halnak meg. Orszagokat zarnak le, iskolakat, repulojaratokat stb.
A kormany - nagyon helyesen -megtiltja a tomegrendezvenyeket.
Erre valamelyik agyas kitatalja, hogy 99 nezo nem tilos, tartsuk meg az eloadast.
NORMALISAK EZEK? Szerintetek a virus megszamolja, hogy hanyan vannak a teremben, es 99 nel nem megy be?
Baszki az a lenyeg, hogy ne legyen sok ember egy zart legterben orakig, szoval ne menjen mosz moziba senki. Akkor se, ha csak 81en vannak...

halaloszto 2020.03.13. 11:33:48

@kárárámaispj: abszolút egyetértek. Jelen helyzetben a szabályok kijátszása, a "nekem akkor is lehet" hozzáállás konkrétan emberéletekbe kerülhet. Be kellene látni, hogy az egész közösség érdeke, hogy mindenki minnél kevesebbet érintkezzen másokkal. Mindenki tegye meg ezért azt, amit megtehet. Pl hogy nem megyünk moziba, az mindenkinek bele kell férjen.

DFK 2020.03.13. 12:36:38

A felelőtlenül viselkedők mintapéldányai. Az is aki ilyenkor üzemelteti a mozit, az is, aki moziba megy. Az ilyet büntetni kell.
És ezzel a poszttal, ami segít gyengíteni a járvány elleni védekezést, az index címlapra teszi. Kvázi reklámozza, hol lehet keresztbe tenni a védekezésnek.
süti beállítások módosítása