Filmvilág blog

A Könnyű leckék és Az Úr hangja is díjat nyert

2019. március 03. - filmvilág

konnyu_leckek.jpg

Zurbó Dorottya Könnyű leckék című dokumentumfilmje két díjat nyert a ZagrebDox fesztiválon, Az Úr hangja című legutóbbi Pálfi György-film a legjobb speciális effektek díját hozta el Portugáliából a Fantasporto filmfesztiválról.  

A zágrábi dokumentumfilmfesztivál ifjúsági zsűrije különdíjjal jutalmazta Zurbó Dorottya dokumentumfilmjét, és indoklásában méltatta a Könnyű leckék „egyszerűségét és mozifilmszerűségét”. Zurbó Dorottya első önálló rendezése egy gyönyörű fiatal szomáliai menekült lány életét tárja a nézők elé, aki a felnőtté válás határán új életet kezd Magyarországon. A több mint száz dokumentumfilmet felvonultató ZagrebDox fesztiválon a rangos emberi jogi díjat, a „Movies That Matter” különdíjat is Zurbó Dorottya filmje nyerte el.

A Könnyű leckék a Filmalap Inkubátor Programjának keretében, az Éclipse Film gyártásában készült. 

Pálfi György legutóbbi filmjét, Az Úr hangját a legjobb speciális effektekért járó díjjal tüntette ki a Fantasporto filmfesztivál szakmai zsűrije szombat este Portóban.

A Stanislaw Lem regénye alapján készült alkotás az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. A film harmincas évei végén járó főhőse egy dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, és azóta nem látott apját. Az Úr hangja visual effects supervisora Juhász Csaba volt. A hazai mozik a tokiói filmfesztiválon tartott világpremiert követően december végén tűzték műsorra Pálfi György legutóbbi rendezését. 

Portugália nemzetközi seregszemléje, az idén 39. alkalommal és 54 ország részvételével megrendezett Fantasporto „Magyar fókusz – Az új generáció” címmel különprogramot szentelt a hazai alkotóknak, melynek keretében műsorra tűzték a Rossz versek, a Nyitva, a Tiszta szívvel és az X – A rendszerből törölve című kurrens magyar mozifilmeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7114665239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása