Cirkusz, álomvilág, mágia és Antonioni a Trafóban

2018. november 07. 15:05 - filmvilág

bucsu.jpg

A WHS egy finn színházi csoport, produkcióik a vizuális színház és az újcirkusz mezsgyéjén helyezkednek el. A 2002-ben Kalle Nio – az egyik legismertebb finn illuzionista és képzőművész - által alapított csapat legkülönbözőbb bűvésztrükkjei ötvözik a historikus elemeket és kortárs videóművészetet. Darabjaikban az újcirkusz modern, független és folyamatosan változó kifejezésmód, amely jól keveredik más művészeti formákkal. A csapat több mint harminc országban lépett színpadra, és szerepelt nagy sikerrel, köztük a Trafó színpadán is, ahol Ville Walo és Kalle Hakkarainen közös produkcióját, a Katoamispiste / Vanishing Point című előadást tekinthették meg az érdeklődők.

Most pénteken és szombaton, vagyis november 9-én és 10-én Lähtö (Búcsú) című előadásukat hozzák el a Trafó színpadára. A két szereplő számára számtalan kihívást tartogató színpadi világ párhuzamot mutat Michelangelo Antonioni 1962-es Napfogyatkozásával: nincs tanulság, a szereplők kapcsolatának titkát nem fedi fel sem a film, sem az előadás. Mindkét művet átjárja az a fajta költői ábrázolás, amely a hiány, a veszteség okozta sajgást térképezi fel és tükrözi át mindennapjainkra. A hangkulisszát az a Samuli Kosminen jegyzi, aki olyan zenészekkel dolgozik együtt, mint a Kronos Quartet.

bucsu1.jpg

Workshop Kalle Nio vezetésével a Trafó Stúdióban: A vetítés, a mozgókép szerepe és lehetőségei a színpadi előadásban

A workshopra olyan művészeket, alkotókat, előadókat és rendezőket várnak, akiket érdekel a videómunka, a vetítés az élő előadásban. Történet, digitális eszközhasználati alapok, technikák, tesztek és színpadi/próbahelyzetek az elemei a közös munkának, azzal a céllal, hogy a résztvevők tapasztalatokat szerezhessenek arról, amikor a videó-vetítést, a háromdimenziós teret kombinálják az élő előadással.

Jelentkezés és további információ: Műhely Alapítvány, workshop@wsf.hu

ELŐADÁS UTÁN
NOV/09 • Nézőpont • Közönség-össze-találkozó, lent a Klubban. 

ELŐADÁS ELŐTT
NOV/10 • 17:00 • TRAFÓKLUB • angol nyelvű beszélgetés Kalle Nioval a produkció előadójával és rendezőjével a smART! XTRA // Illúziók keretében

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5614358579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.