Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (12.10.)

2016. december 10. - Orosdy Dániel

Az utolsó cowboy
Kultikus, a műfaj legjobbjai közé – okkal – sorolt (neo)western Edward Abbey regénye és Dalton Trumbo forgatókönyve nyomán, David Miller rendezésében, Kirk Douglasszel a címszerepben (saját bevallása szerint ez volt a kedvenc szerepe, de mások is a legjobb alakításai közé sorolják). További szereplők: Gena Rowlands, Walter Matthau, Carroll O'Connor, George Kennedy, Bill Bixby.
Vetítik: Duna - 09:05

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2.- Az időalagút
A Clavier-Poiré-Reno trió újra támad!
Vetítik: TV2 - 13:05

Mérsékelt égöv
Kézdi-Kovács Zsolt Locarnóban is elismert filmje Törőcsik Mari és Kozák András főszereplésével. További szereplők: Somogyvári Rudolf, Benkő Péter, Kállai Ferenc, Raksányi Gellért, Szirtes Ádám, Molnár Tibor, Gellért Marcell, Körtvélyessy Zsolt, Kiss Gábor, Szersén Gyula.
Vetítik: Duna - 15:35

Gru
A Pixar, a Dreamworks és a Disney után az Universal is előállt egy 3D-s animációs filmmel, amelyben egy morcos főgonosz megpróbálja ellopni a holdat, miközben magához vesz az árvaházból három kislányt. Az eredetiben Steve Carell kölcsönzi a címszereplőnek a hangját, a magyar változatban Scherer Péter. (BS)
A kezdetben kissé üresnek ható univerzum attól telik meg élettel, hogy fontos dolgokról esik szó benne. (Parádi Orsolya kritikája a Filmvilág 2010/11. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 18:55

Szexvideó
Jake Kasdan komoly anyagi sikert aratott szexvígjátéka Jason Segellel, Cameron Diazzal, Ellie Kemperrel, Rob Corddry-val, Rob Lowe-val és Jack Blackkel.
Vetítik: TV2 - 21:00

sexvideo.jpg

Az ördög ügyvédje
Taylor Hackford szórakoztató okkult thrillere egy feltörekvő fiatal ügyvédről szól (Keanu Reeves), akit megkísért a Sátán (testhezálló szerepben a jó ideje ripacskodásban utazó Al Pacino). További szereplők:  Charlize Theron, Jeffrey Jones, Connie Nielsen, Craig T. Nelson.
Vetítik: Duna - 21:10

A Keresztapa 3.
Ha nem is az elődjei szintjén muzsikáló, de nagyon korrekt befejező rész Coppola és Mario Puzo klasszikus gengszterfilm-sorozatához. A színészgárda ezúttal sem akármilyen: Al Pacino, Diane Keaton, Talia Shire, Andy Garcia, Eli Wallach, Joe Mantegna, George Hamilton, Bridget Fonda, Sofia Coppola, Raf Vallone, Richard Bright, Helmut Berger, John Savage, Franco Citti, Mickey Knox, Brett Halsey, Gregory Corso, Catherine Scorsese, Salvatore Borghese stb. stb.
Vetítik: TV2 - 23:05

Rosemary gyermeke
A "Sátán gyermeke"-horrorfilmtrió első darabja, azaz Ira Levin kiváló regényének klasszikus filmváltozata Roman Polanskitól, Mia Farrow és John Cassavetes főszereplésével. További szereplők: Ruth Gordon (Oscar- és Golden Globe-díjas alakítás), Sidney Blackmer, Maurice Evans, Charles Grodin.
Vetítik: Duna - 23:45

A visszavonuló
Elismert film Michael Douglas főszereplésével, Brian Koppelman és David Levien rendezőktől (előbbi a forgatókönyvért is felelős), valamint Steven Soderbergh társproducertől. További szereplők: Mary-Louise Parker, Jenna Fischer, Jesse Eisenberg, Imogen Poots, Susan Sarandon, Danny DeVito (Douglas régi tettestársa), Richard Schiff, Douglas McGrath, Olivia Thirlby.
Vetítik: RTL Klub - 00:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1412037793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása