Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (09.03.)

2016. szeptember 03. - Orosdy Dániel

Az iker
Yves Robert vígjátéka Donald E. Westlake regénye nyomán Pierre Richard-ral. A történet másik változata Hárman párban címen ismert, Antonio Banderas - Melanie Griffith páros a főszereplői.
Vetítik: Duna - 13:30

És akkor a pasas...
Gertler Viktor emlékezetes vígjátéka a korabeli filmkészítés mindennapjairól. Szereplők: Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre, Major Tamás.
Vetítik: Duna - 15:20

Példátlan példaképek
Vígjáték Sean William Scott, Paul Rudd és Elizabeth Banks főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 15:50

Másnaposok 2.
Az első részben megismert társaság ezúttal Bangkokban veszti el az eszméletét, majd próbálja másnap kibogozni a szálakat. Politikailag inkorrekt, vállaltan suttyó és obszcén, korhatáros férfikomédia az első rész rajongóinak. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:30

A rettegés arénája
Phil Alden Robinson akcióthrillere Tom Clancy műve nyomán. Jack Ryan szerepében (Alec Baldwin és Harrison Ford után): Ben Affleck. További szereplők: Morgan Freeman, Liev Schreiber, James Cromwell.
Vetítik: Duna - 22:10

A lény
Roger Donaldson népszerű/nézhető scifi-akciófilmje Natasha Henstridge, Ben Kingsley, Michael Madsen, Forest Whitaker és Alfred Molina főszereplésével egy szexéhes földönkívüliről (tervezte: a "nyolcadik utas" alkotója, H. R. Giger).
Vetítik: Story4 - 22:15

leny.jpg

Django elszabadul
Quentin Tarantino méltán népszerű, díjak tömegével elismert és sztárokkal telepakolt westernje. Villámkritika.
Vetítik: Duna - 22:40

Éjjeli féreg
Dan Gilroy remek, forgatókönyvírói Oscarra is jelölt neo-noir szatírája, mely egyszerre halad a Hálózat és a Taxisofőr nyomdokain, miközben következetesen a saját útját járja. A címszereplő: Jake Gyllenhaal. Értő asszisztencia: Rene Russo, Riz Ahmed, Bill Paxton.
Vetítik: Viasat3 - 23:15

Halálos közellenség 1.
Koprodukcióban készült, megtörtént eseten alapuló akciófilm Vincent Cassellel és Gérard Depardieu-vel.
Vetítik: Duna - 00:15

Rómának szeretettel
London (Match Point, Füles, Kasszandra álma), Barcelona (Vicky Cristina Barcelona) és Párizs (Éjfélkor Párizsban) érintésével Woody Allen megérkezett Rómába. Új filmje szintén romantikus komédia, négy külön szálon futó történettel és olyan neves szereplőkkel, mint Alec Baldwin, Jesse Eisenberg, Ellen Page, Penelope Cruz vagy Roberto Benigni, de maga a rendező is feltűnik a filmben (a Füles óta először.) (BS)
Az eredmény talán csalódást jelent a Match Point rajongóinak, de azok számára, akik fénykorában is idegennek érezték Bergman és Antonioni komor jelmezét a Manhattan szerzőjén, most szívből örülhetnek a Kairó bíbor rózsája és a Broadway Danny Rose kissé megfáradt, kései utódjának. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2012/09. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 01:00

Az utolsó ház balra
(...) Az 1972-es Az utolsó ház balra köztudottan egy Bergman-opusz, az Oscar-díjas Szűzforrás zsánerváltó remake-je, egy olyan feldolgozás, amelynek már az eredetije is egy korábbi klasszikus (a Kurosawa-féle A vihar kapujában) szerzői újragondolása. Az alaptörténet klasszikus bosszú-westernt idéz: miután egy módos paraszt-család féltett leánygyermekét néhány félállati vándor meggyalázza, majd agyonveri az erdő mélyén, a bosszúszomjas apa egyenként végez a gyanútlanul házába tévedt gyilkosokkal. (...) A 2009-es Az utolsó ház balra egyfajta óvatos visszatérés a Szűzforráshoz, bosszútörténete ismét a rekonstrukció kiútját járja, bár a cél ezúttal nem a bergmani spirituális megvilágosodás, inkább a családi egyensúly helyreállítása. (Varró Attila)
Szereplők: Sara Paxton, Tony Goldwyn, Monica Potter, Garret Dillahunt, Aaron Paul.
Vetítik: TV2 - 02:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4911672516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása