Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (08.08.)

2016. augusztus 08. - Orosdy Dániel

Fotográfia
Zolnay Pál klasszikusa Zala Márkkal, Iglódi Istvánnal és Sebő Ferenccel. Operatőr: Ragályi Elemér.
Vetítik: Duna World - 11:30

Vad lovak
Billy Bob Thornton romantikus (western)drámája Cormac McCarthy regénye alapján, Ted Tally forgatókönyvéből. Szereplők: Matt Damon, Henry Thomas, Penélope Cruz, Sam Shepard, Robert Patrick, Lucas Black, Rubén Blades, Bruce Dern. A McCarthy-adaptációk első fecskéjeként nem aratott sikert sem a közönség, sem a kritikusok körében, amiben szerepe lehetett annak is, hogy -- szemben első filmjével (Pengeélen) -- Thornton ezúttal nem kapta meg a végső vágás jogát.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Hazárdjáték
A szerencsejátékos című kultikus Karel Reisz-film jóval gyengébben fogadott remake-je. Az új verzió rendezője érdekes módon A majmok bolygója: Lázadásról ismert Rupert Wyatt (állítólag Scorsese is érdeklődött a projekt iránt), írója pedig William Monahan. Szereplők: Mark Wahlberg, George Kennedy, Jessica Lange, Brie Larson, John Goodman, Michael K. Williams, Richard Schiff. A szerencsejátékost egyébként Dosztojevszkij A játékos című kisregénye ihlette, és a forgatókönyvét James Toback (Ujjak, Bugsy) írta.
Vetítik: TV2 - 21:25

hazardjatekos.jpg

Morente
Goya-jelölt dokumentumfilm Enrique Morente énekesről, felbukkan benne Pablo Picasso is.
Vetítik: Duna - 23:35

Puszta formalitás
Giuseppe Tornatore emlékezetes, Arany Pálmára jelölt thrillere Gérard Depardieu, Roman Polanski és Sergio Rubini főszereplésével.
Vetítik: Duna - 01:05

Eszement Freddy
Tom Green anyagilag sikeres, de meglehetősen vitatott kultvígjátéka a tinikomédia és a dadaizmus határán. Roger Ebert először a földig lehúzta, majd bevallotta, hogy a maga perverz módján emlékezetes filmnek tartja. Az eltelt 8 évben egyre többen rehabilitálták valamiképpen Green Arany Málna-díjas próbálkozását, aminek még a magyar címe sem stimmel (Green karaktere ugyan eszement, de őt Gordonnak hívják, Freddy csak egy nem-eszement mellékszereplő, akit -- elméletileg -- megujjaznak, ld. az eredeti címet: "Freddy Got Fingered").
Vetítik: Cool - 01:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr729615896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása