Filmvilág blog

Hangoskodás a Mad Max 2 kapcsán, avagy minden, amit a trilógiáról tudni akartál

2015. május 17. - Huber Zoltán

mst3kLOGO1.jpgIsmét megszólal a blog! A Vörös zsaru VHS-kedvence, az Alkonytájt vámpíros kult-klasszikusa és a Nevem: Senki népszerű spagettiwesternje után ezúttal a posztapokaliptikus autós akciók legendás alapvetését vettük elő. George Miller trendteremtő mozijával kapcsolatban beszélgettünk a műfajról, a film sajátos hőstípusáról, illetve arról a nagy hatású kulturális jelenségről, amit Max Rockatansky fémjelez. Aki szeretné a jelenetekkel együtt követni a beszélgetést, annak a magyar kiadású Blu-ray lemezt kell beszereznie, mi pedig a beszélgetés elején jelezzük, mikor kell a play gombot megnyomni. A mű ismerete természetesen feltétele az itt elhangzottak megértésének, de reményeink szerint a film nélkül is élvezhető. A hanganyag igény szerint letölthető, azaz bárhol, bármikor meghallgatható. Akit érdekelnek az alkotókkal és a forgatással kapcsolatos tudnivalók és érdekességek, illetve kíváncsi arra, miért kerül szóba többek között a Halálhozó 3000, az Aranypolgár vagy Frodó, az tartson velünk!

Letölthető mp3 itt. 

Figyelem! Bár a szavak emberei vagyunk, filmekről elsősorban írásban szoktunk értekezni, az élő szó varázsa néhol a megszokottnál nyersebb megfogalmazásokhoz, elégtelenül kifejtett gondolatokhoz, tárgyi tévedésekhez vezetett. Büszkén vállaljuk, ösztönös kommentátorok vagyunk, ám a felvétel készítése közben kitűnően szórakoztunk. Ha ebből az élményből sikerült átadnunk valamit az érdeklődőknek, a célunkat elértük!

Folytassuk vagy hagyjuk abba?! Kommentben várjuk a megjegyzéseket és észrevételeket, illetve az esetleges javaslatokat, mely filmmel, rendezővel, műfajjal kapcsolatban hangoskodjunk legközelebb! Az eddigi javaslatokat köszönjük, legközelebb biztosan elhagyjuk a nyolcvanas éveket és a hozzászólásokban felmerült címekből választunk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr697466482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scorsesefan 2015.05.19. 12:42:58

Köszönöm szépen! Én meg voltam győződve róla, hogy a Queen gitárosa szerezte a zenéjét... :)

Cyrax96 2015.05.22. 10:30:32

A kérdésetekre válaszolva, abba ne merjétek hagyni! :D A következőkre pár film javaslattal élnék: egy klasszikus sci-fit vagy ha már felmerült az Aranypolgár neve arról is egy hosszabb taglalást szívesen meghallgatnék tőletek! Akár egy James Dean film vagy egy Lynch mozi kapcsán is szerintem adott a kommentár!
süti beállítások módosítása