Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (04.04.)

2015. április 04. - Orosdy Dániel

Jónapot, elefánt!
Gianni Franciolini vígjátéka Suso Cecchi D'Amico és Cesare Zavattini forgatókönyve alapján, Vittorio De Sica (egyben producer) és Sabu főszereplésével.
Vetítik: Duna - 09:00

E.T. - a földönkívüli
Ez a meglehetősen személyes, önéletrajzi ihletésű Spielberg-mozi máig a filmtörténet egyik legnagyobb gazdasági sikere. (...) (KCS) És egy végtelenül népszerű alkotás, amit én speciel nem értek, de ez legyen az én bajom.
Vetítik: Viasat6 - 13:50

A világ legszebb története
Jézus Krisztus története a régi Hollywood filmeposzainak nyelvén, sztárparádéval.
Vetítik: Duna - 19:25

Utódomra ütök
Egy-egy motívum néha fáradt mosolyra derítheti ugyan a nézőt (ilyen a Keresztapa-párhuzam mozgóképi és dialógusokban megnyilvánuló felemlegetése, valamint a másik apóst alakító Dustin Hoffman megkapó találkozása a flamencóval), de egyébiránt a film megint nem lett több korrektül összerakott, közhelyektől hemzsegő iparosmunkánál. (Vörös Adél kritikája a Filmvilág 2011/01. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:00

Kótyagos szerelem
Paul Thomas Anderson sajnálatosan alulértékelt groteszk romantikus vígjátékában nyújtja Adam Sandler élete legjobb alakítását, már csak azért is megérdemli a figyelmet.
Vetítik: Cool - 22:50

kotyagosszerelem.png

Monty Python: Az élet értelme
Az élet értelme a bizarr művekben bővelkedő életmű legfurább darabja, a rajongók titkos favoritja, egyben a szakma által leghamarabb elismert Python-mű, amely az Arany Pálma-jelölés mellett még egy rangos díjat, a zsűri nagydíját is összeszedte Cannes-ban.
Vetítik: TV2 - 22:50

Grindhouse: Halálbiztos
Valószínűleg a leggyengébb Tarantino-film, de azért távolról sem rossz. (Mondjuk az operatőrködést én nem erőltetném a helyében.) Főszereplők: Kurt Russell, Sydney Tamiia Poitier, Rosario Dawson, Zoe Bell, Vanessa Ferlito, Rose McGowan.
Vetítik: Film+ - 23:00

Srác a biciklivel
A 11 éves Cyril-t apja nevelőotthonba adta, azzal az ígérettel, hogy egy hónap múlva érte jön, de a fiú hiába várja. Kiszökik az otthonból, hogy felkutassa egy közelben lakó fodrásznő segítségével, aki szép lassan anyja helyett az anyja lesz. Szociodráma a Dardenne-fivérektől, a tőlük megszokott stílusban és minőségben. (BS)
Vetítik: Duna - 01:40

Az utolsó csók
Tony Goldwyn vígjátéka Zach Braff, Jacinda Barrett, Casey Affleck, Rachel Bilson és Tom Wilkinson főszereplésével. Forgatókönyv: Paul Haggis és Gabriele Muccino.
Vetítik: RTL Klub  - 01:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr87337848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása