Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (02.18.)

2015. február 18. - Orosdy Dániel

Kék villám
Ez az egykor igen népszerű, mára többé-kevésbé elfeledett akciófilm nem csak a nemrég elhunyt Roy Scheider alakítása miatt figyelemreméltó, hanem a hetvenes évek paranoiafilmjeinek kései örököseként is. John Badham rendező (Szombat esti láz), John A. Alonzo operatőr (Kínai negyed), Malcolm McDowell, Warren Oates (utolsó szerepeinek egyikében) és Daniel Stern, valamint a vágók kiváló munkát végeztek.
Vetítik: Film+ - 15:00

Féktelenül
A kilencvenes évek egyik meghatározó akciófilmje. Főszereplők: Keanu Reeves, Sandra Bullock és Dennis Hopper.
Vetítik: Film+ - 21:00

Dumas
Safy Nebbou életrajzi drámája a nagy íróról, aki tulajdonképpen inkább nagy társíró volt (a filmben Benoît Poelvoorde által alakított Auguste Maquet volt az irodalmi "négere"), azonkívül félvér is (ami nem mondható el az őt alakító Gérard Depardieu-ről, és ez okozott is némi visszatetszést a forgatás idején).
Vetítik: Duna - 21:35

Mocskos zsaru - New Orleans utcáin
Werner Herzog valószínűtlen, de összességében remekül sikerült Abel Ferrara-remake-je -- Harvey Keitel helyett Nicolas Cage-dzsel, New York helyett New Orleans-szal, naturalista sokkolás helyett bizarr részletekkel és furcsa humorral.
Vetítik: Film+ - 23:15

Medvebarát (alias A grizzlyember)
Werner Herzog kiváló dokumentumfilmje Timothy Treadwellről, aki azt hitte, a medve játék. Pedig nem.
Vetítik: Duna - 23:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr717184883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása