Filmvilág blog

Ösztöndíjjal tanulhatnak forgatókönyvírást a fiatal magyar tehetségek

2015. február 04. - filmvilág

irogep.jpgEgyedülálló tehetséggondozó startup mentorprogram indul egy új televíziós sorozatíró generáció kinevelésének céljából. Az ösztöndíjas képzésre 2015.02.18-án lehet jelentkezni, egy meghatározott témájú és történetű forgatókönyvterv online küldésével. Csak és kizárólag az írói készség számít, hiszen egy hozzáállásában és gondolkodásában formabontó csapat létrehozására törekednek a mentorok.

Itt az ideje, hogy Magyarország, Szlovákia, Románia, Bulgária vagy éppen az ex-jugoszláv területek is felzárkózzanak az amerikai és nyugat-európai trendekhez, és lendületes, véleményformáló, ámde jellegzetesen helyi televíziós fikciók gyártására legyenek képesek – mondta Hámori Barbara, a ContentLAB and Factory fejlesztésekért felelős nemzetközi vezetője. – Ehhez azonban új szemléletet kell meghonosítanunk, és teljesen más attitűddel kell munkához látni.”

A tehetségkutató mentorprogramot a cég Magyarországon teszteli először, de márciustól megnyitja ljubljanai és prágai irodáját is.

A programba egy nap alatt lehet bejutni. Február 18-án 9 órakor kikerül a www.contentlabfactory.com-ra az amerikai forgatókönyvíró iskolák pályázati felvételi rendszerét követő ún. 24 órás pályafeladat szinopszisa, amelynek megoldását másnap reggel 9 óráig kell elküldeni. A négy hónapos, esti iskola jellegű elméleti és gyakorlati képzésre tizenketten kerülhetnek be, a tanulmányokért pedig nemhogy fizetniük nem kell, de még havi ösztöndíjban is részesülnek a kiválasztott tehetségek. A legtehetségesebb írók végül széket kaphatnak a vállalkozás tévés tartalomfejlesztő írói csapatában.

„Tehetségeket szeretnénk felfedezni, akiknek átadhatjuk a legkorszerűbb nemzetközi fikciós trendeket, ám egyúttal lehetőséget biztosítunk arra is, hogy rátaláljanak saját hangjukra. Egy olyan forgatókönyvíró munkacsoport létrehozása a célunk, amely első lehet a kelet-közép-európai régió tartalomfejlesztői iparágában” – mesélt az ambiciózus startup cég terveiről Hámori Barbara.

A segítők között szerepel az ismert amerikai író, John Vorhaus, akinek nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint például a Magyarországon is vetített Sentinel – Az őrszem, a Száguldó vipera vagy a Rém rendes család egy-egy epizódja. A tanfolyam magyar mentorgárdájában a fejlesztő cég ötletgazdája, Kapitány Iván (Üvegtigris, Beugró), Divinyi Réka (Csak szex és más semmi, Szabadság, szerelem), Herendi Gábor (Valami Amerika, Társas játék) és Köbli Norbert (A berni követ, Hacktion) kaptak helyet. A filmes szakemberek gárdáját erősíti a Barátok köztöt nagykorúságig nevelő Kalamár Tamás producer, és  Czető Bernát László is, akinek kisregényéből Goda Krisztina jelenleg mozifilmet forgat. A képzésben mellettük részt vesznek a sorozatblogok szerzői: a Comment:com véleményvezére, Sixx, valamint Winnie, a Sorozatjunkie atyja, de többek között Kormos Anett író-humorista neve is fellelhető a tanári névsorban

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr727140973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

falcsabander 2015.02.08. 15:38:01

micsoda "mentorgárda" , igazi húzónevek és nagyágyúk. :))))

Bogszii 2015.02.17. 15:51:05

Ilyenkor elmondhatatlanul vérzik a szívem, hogy vidéki vagyok :(

Norbert Csala 2015.02.18. 16:24:04

Hello ,azt írják hogy a kész tesztet egy regisztrációs lapon kell feltölteni ,azt hol találom?
süti beállítások módosítása