Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (03.03.)

Máriássy, Marshall, Nichols

2013. március 03. - Orosdy Dániel

Mókás arc
Stanley Donen klasszikus, Arany Pálma-díjas musicalje Audrey Hepburn és Fred Astaire főszereplésével. Főleg úgy ismert, mint "az a film, ami bizonyítja, hogy a My Fair Lady-ben csak tátogó Hepburn tudott énekelni, ha nem is volt kifejezetten erős a hangja".
Vetítik: Viasat3 - 12:55

Fügefalevél
Máriássy Félix szatirikus vígjátéka Bessenyei Ferenccel, Halász Judittal és Sinkó Lászlóval.
Vetítik: Duna - 13:10

Dolgozó lány
Mike Nichols rangos díjakra jelölt vígjátéka. Szereplők: Melanie Griffith, Alec Baldwin, Sigourney Weaver, Harrison Ford, Oliver Platt, Joan Cusack.
Vetítik: RTL Klub - 16:10

Köszönöm, hogy elgázolt
Vígjáték, kivételes színészgárdával: Turay Ida, Jávor Pál, Kabos Gyula, Gózon Gyula, Páger Antal, Erdélyi Mici, Pethes Ferenc, Salamon Béla.
Vetítik: Duna - 16:30

Egy nap
Romantikus dráma Anne Hathaway-jel.
Vetítik: m1 - 20:15

A barlang
Neil Marshall emlékezetes horrorfilmje.
Vetítik: AXN - 21:00

descent-2005.jpg

Szegénylegények
Jancsó Miklós klasszikusa.
Vetítik: Duna - 21:00

Egy fiúról
Chris Weitz és Paul Weitz érzelmes vígjátéka Nick Hornby műve nyomán, Hugh Grant, Rachel Weisz és Toni Collette főszereplésével. Kapott pár szép jelölést (BAFTA, Golden Globe, Oscar).
Vetítik: Story4 - 21:05

A hírnök
Danny Pang és Oxide Pang Chun horrorja Kristen Stewart, Dylan McDermott, Penelope Ann Miller és John Corbett főszereplésével. Producer: Sam Raimi.
Vetítik: RTL Klub - 21:35

Amerikai história X
Tony Kaye amerikai neonácikról szóló, kultikus botrányfilmje. A fajsúlyos színészgárda tagjai: Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo, Stacy Keach, Fairuza Balk, Elliott Gould, Ethan Suplee.
Vetítik: Viasat3 - 21:55

Milk
"Harvey Milk az Egyesült Államok történetének első, homoszexualitását nyíltan vállaló, ennek ellenére (és épp ezért) tisztséget szerző politikusa volt: 1977-ben beválasztották a San Francisco-i önkormányzat képviselőtestületébe. Csak rövid ideig képviselhette választóit: ’78 november 27-én képviselőtársa, a konzervatív ír családból származó Dan White agyonlőtte (miután végzett Moscone polgármesterrel is). (...) Meglehet, ha Gus van Sant a Good Will Hunting fémjelezte giccskorszaka idején nyúl a témához, filmje nem több szimpla rózsaszín musicalnél, most azonban a Milk az Obama-éra első számottevő politikai filmje." (Schreiber András) Adalék: Sean Penn Oscart kapott a címszereplő megformálásért.
Vetítik: m1 - 22:00

Fűrész
Az utóbbi évek nagysikerű horrorsorozatának első darabja, a "kínzós pornó" (torture porn, gorno) egyik alapfilmje.
Vetítik: Film+ - 23:30

A tó leánya
Díjak tömegét bezsebelő olasz misztikus thriller.
Vetítik: Duna - 23:35

Angyalszív
William Hjorstberg magyarul is megjelent kultregényének értő feldolgozása. Alan Parker elgondolkodtató és hatásos műfaji kavarcában (kb. erotikus-fantasztikus noir thriller) az akkor még jóarcú Mickey Rourke alakította a furcsa ügybe keveredő magándetektívet, az akkor még szinte kizárólag jó filmeket vállaló Robert de Niro pedig a titokzatos Louis Cyphre szerepében tündökölt. (Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a Andy "Rambo-Terminator" Vajna filmográfiájának részét képezik ilyen filmek is...)
Vetítik: Cool - 00:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr485091403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása