Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (06.03.)

Doktor Roxanne Jones

2012. június 03. - Orosdy Dániel

Egy asszony visszanéz
Radványi Géza filmje Tasnády-Fekete Mária, Jávor Pál és Somlay Arthúr főszereplésével.
Vetítik: Duna - 16:10

Nyakunkon az élet

Ben Stiller jól fogadott rendezői bemutatkozása. Főszereplők: Winona Ryder, Ethan Hawke, Janeane Garofalo, Steve Zahn, Swoosie Kurtz és a rendező.
Vetítik: m1 - 16:20

Roxanne

Fred Schepisi kiváló romantikus vígjátéka Steve Martin és Daryl Hannah főszereplésével. A díjnyertes forgatókönyvet, mely Edmond Rostand Cyrano de Bergerac című klasszikus darabján alapul, maga Martin írta.
Vetítik: Viasat3 - 17:00

Doktor Zsivágó (1. rész)
David Lean díjak tömegével elismert klasszikus eposza a Nobel-díjas Borisz Paszternák regénye alapján. Szereplők: Omar Shariff, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guinness, Klaus Kinski, Tom Courtenay.
Vetítik: Duna - 20:00

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága

Páros Indy -- furcsa Indy. És ez még öreg Indy is. De azért így is szórakoztató és szerethető Indy.
Vetítik: TV2 - 20:05

Baseball bikák

Ron Shelton sportvígjátéka Susan Sarandon, Kevin Costner és Tim Robbins főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 21:50

Családi összeesküvés

Alfred Hitchcock hattyúdala.
Vetítik: TV2 - 00:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr684531318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2012.06.03. 09:14:17

RedLetterMediáék (akik az emlékezetes SW prequel kritikát csinálták) csúnyán szédszették a koponyás Indy filmet is, szintén 70 percben:

redlettermedia.com/plinkett/indiana-jones-and-the-kingdom-of-the-crystal-skull/

dutch 2012.06.04. 13:21:40

Érdekes ez az Indy 4. A moziból úgy jöttem ki, hogy remek szórakozás volt, megérte, de azért volt 2-3 idegesítő rész (hűtő, liánok, meg a lezárás). Amikor először néztem meg újra, úgy gondoltam, hogy ezek a gyenge részek teljesen lehúzzák az egészet, elrontják az élményt. Tegnap pedig újra megnéztem, és próbáltam a pozitív dolgokat figyelni: poénok, utalások a korábbi filmekre, jó új ötletek. Így megint nagyon élvezhető volt az egész, szóval a konklúzió az, hogy nem volt kár érte, szórakoztató film, de egyértelműen a leggyengébb a négy közül.

Itt viszont nem történt meg ugyanaz, mint a Die Hardnál, vagy a Terminatornál, ahol konkrétan megtagadtam a negyedik részt (Terminatorban még a harmadikat is) :)

Az biztos, hogy a technika fejlődése nem tett jót ennek a franchise-nak, az eredeti trilógiában még ma is élvezet nézni a jó trükköket, megoldásokat (ha kicsit avittosak is már), de az új részben a CGI adta lehetőségek miatt találtak ki olyan faszságokat, hogy a srác a majmokkal liánokon lengve utoléri a gépkocsikat, stb.

Az általános vélekedéssel szemben pedig úgy gondolom, hogy Shia LaBeouf kifejezetten illik a filmbe, jó választás volt.
süti beállítások módosítása