Filmvilág blog

Kodály módszer 2.0

Audiovizuálás hipszter módra

2011. november 11. - Baski Sándor

Szimler Bálint, a tavalyi Filmszemle kisjátékfilmes kategóriájának győztese (Itt vagyok), Rév Marcell operatőrrel (Itt vagyok, Varázslatos gladiátorok) és Muhi András Pires producerrel közösen audiovizuális projektet indított. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatóival, illetve Alföldi Nóra gyártásvezetővel (blogunk szerzőjével) és Lukács Péter Benjámin hangmérnökkel kiegészült Kodály-Method lényege: az alkotók magyar és nemzetközi előadók/zenekarok élő produkcióit rögzítik egy-egy markáns vizuális ötlet mentén.


Akkezdet Phiai feat. Amoeba - Zenebuddhizmus

Nem klasszikus értelemben vett klipekről van szó, inkább egy erős esztétikai koncepció szerint kimunkált, sajátos forma- és ízlésvilágú dokumentum anyagnak teret adó interaktív felületről. A Kodály-method célja, hogy a felvételek mind zeneileg, mind képileg exkluzívak, egyszerűek, és egyszeriek legyenek, az interpretáció különlegességére helyezve a hangsúlyt. Zenei élményeket támogatunk meg adekvát vizuális ötletekkel, egyúttal igyekszünk minden előadónak/zenekarnak a személyes oldalára fókuszálni.

A http://www.kodaly-method.com weboldal a projekt-indító videókat követően havonta, 2012-ben pedig már kéthetente fog új filmekkel frissülni. Ez az audiovizuális tabló egy szemünk láttára kialakuló lenyomat, amely utat kíván törni a zenés klipeket sugárzó csatornák és a hagyományos videómegosztók között. Filmfelvételeinket speciális hangulatú helyszíneken készítjük, többek közt olyan zenei (egyúttal vizuális) kollaborációk életre hívásával, mint a Zagar együttes és a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar, vagy a Turbó zenekar és a Waldorf kórus közös produkciója. Missziónknak tekintjük, hogy olyan előadókkal dolgozzunk, akik magas minőséget képviselnek a hazai zenei életben, ugyanakkor populárisan is értelmezhetőek, és hitelesen reprezentálják az underground kultúra széles akusztikai profilját.


Zagar - Never the same


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr473370471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása