Filmvilág blog

Django Unchained címmel készülődik az új Tarantino-film

Örülünk, Vincent?

2011. május 01. - Baski Sándor

Úgy tűnik eldőlt, mi lesz Tarantino következő filmje: egy spagetti western. A tervről már korábban is lehetett hallani, a rendező még 2010 elején beszélt arról, hogy szívesen készítene egy olyan „southern-t”, amely Texasban játszódna, a rabszolgaság idejében. Pár hónapja pedig Franco Nero nyilatkozott úgy, hogy Treat Williams, Keith Carradine és Christoph Waltz társaságában készül spagetti westernt forgatni Amerikában. A felsorolt nevek közül egyelőre csak Waltz-é tűnik biztosnak, aki, ha minden igaz, egy német fejvadászt alakítana. Ő képzi ki fejvadásznak a Django névre hallgató felszabadított rabszolgát is, aki a feleségét akarja megtalálni és kimenteni egy gonosz telepes karmai közül. A történet állítólag pontosan úgy nyúl a rabszolgaság témájához, ahogy a Becstelen Brigantyk a nácizmushoz.

Tarantino számára mindenesetre logikus lépésnek tűnik egy spagetti westernnel folytatni az életművet, hiszen egyik kedvenc műfajáról van szó. A film címe természetesen Sergio Corbucci klasszikusára utal, amelyről már esett szó Tarantino nyomában című rovatunkban. Érdekesség, hogy ezt a filmet a japán kultrendező Takashi Miike már átdolgozta egyszer, a Sukiyaki Western Djangóban Tarantino vállalt is egy rövid szerepet, de a jelek szerint szeretne maga is, a maga módján emléket állítani ennek a filmes műfajnak. A forgatás a hírek szerint nyáron vagy kora ősszel kezdődne.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr172868904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steflac 2011.05.01. 12:37:48

A Sukiyaki Western Djangó szerintem az 1961-es Kurosawa rendezte Yojimbóra, Testőrre hajaz...

A Djangó nagyon ász, ha azt lemásolja Q.T., az ütni fog! :D Viszont a további "djangós" filmekben már nem találtam meg azt a spirituszt.

A koporsós-sorozatlövős részt viszont attól tartok már nem lehet újra elsütni, az már csak a Desperado gitártokjainak a halvány másolata lenne.

willgrimm · http://egyszer-volt.blog.hu/ 2011.05.01. 17:18:10

Érdekes, hogy az egész estés filmjei két szavas címűek - amit magyarra nem mindig sikerült áthozni -, itt sem sikerült kibújnia a bőréből. De ha csak ezen múlik, hogy jó filmeket csináljon, ám legyen. Én várom már most!
Egy western jó dumákkal, ez már a Deadwood sorozatban is nagyot ütött. Tarantinonak csak azt a szintet kell legalább tartania, és nagy hiba nem lehet.

Bergeroth 2011.05.01. 19:24:30

Vajon ez is annyira vérgyenge lesz, mint a legutóbbi nácis gagyiság?

sisszi 2011.05.01. 19:46:36

hu nagyon várom. a Sukiyaki Western Djangó nagyon bejött. a Djangót nemrég szereztem be. tökéletes.

Kelly és a szexi dög 2011.05.01. 19:55:06

hááát a Sukiyaki nekem nem jött be...ez remélem jó lesz!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.05.01. 20:08:55

Én egy igazi talpacskákban, lábujjacskákban és bokácskákban tobzódó, lábfétisizta sexploitationt néznénk meg QT-től.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.05.01. 20:40:04

Valamikor réges-régen a srác azt mondta, hogy vár 10 évet, mielőtt leteszi nekünk az asztalra a KILL BILL 3-at. Vagy tévedek? Csak legenda volt ez? Mert azért lenne a sztoriban még "nyál" arra, hogy mit követ el a kislány Uma ellen - akár két részen keresztül is. Miért ne?

Egyébként (természetesen) várom és meg is tekintem majd, ha előbb western dob oda elém. Ez a srác őstehetség, és kész.
süti beállítások módosítása