Filmvilág blog

Frankenstein, Mamut, Adéle

Premierek a héten

2010. szeptember 09. - filmvilág

HÉTMÉRFÖLDES SZERELEM - Romantikus komédia egy távkapcsolatról, Drew Barrymore és Justin Long főszereplésével. [előzetes]

ADÉLE ÉS A MÚMIÁK REJTÉLYE - Luc Besson Jacques Tardi francia nyelvterületen nagy ismertségnek örvendő kalandképregényéből készített látványos adaptációt. A Louise Bourgoin által alakított Adéle Blanc-Sec gyakorlatilag Indiana Jones női megfelelője. [magyar feliratos előzetes]   

A Filmvilág kritikusa szerint: A sorozat első és negyedik történetének elemeiből és karaktereiből összegyúrt, és mozgóképhez illően látványossá turbózott cselekmény jó kis filmet eredményezett. Izgalmas, szórakoztató, helyenként szellemes. (Bayer Antal kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)

MAMUT - A svéd Lukas Moodysson legújabb drámájának szerkezete Iñárritu filmjeihez hasonlít: három, különböző helyszínen (New York, Thaiföld, Fülöp-szigetek) játszódó, egymásra rímelő történetet mesél el, Gael García Bernal és Michelle Williams főszereplésével. [előzetes]

A Filmvilág kritikusa szerint: Moodyssonnak csak félig sikerült a Bábel bravúrja, a Mamut ugyanis nem igazán ügyes puzzle, az események kiszámíthatók, az idő vánszorog, a globál-kirakósdi mondandója (legyen mégoly fontos) eltúlzottan sulykolt. (Schreiber András kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)

SZELÍD TEREMTÉSA FRANKENSTEIN TERV - A Nibelung-lakóparkhoz hasonlóan Mundruczó Kornél ismét egy saját színházi rendezését adaptálta filmre. A kiindulópont a Deltáéra rímel: hazaérkezik egy fiú. Az intézetben nevelkedett Rudi egy filmforgatás castingjába csöppen, a Mundruczó Kornél által alakított rendezőről később kiderül, hogy az apja.



A Filmvilág kritikusa szerint: A Frankenstein-tervben visszacseng a Delta egyszerű, realista történetvezetése, ám többrétegűbb és eklektikusabb is annál: egyenetlenebb, zavarba ejtőbb, több benne a bizonytalanság, ugyanakkor lélegzetelállító pillanatokkal ajándékoz meg. (Báron György kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)

Szelíd Teremtés - magyar, 2010. Rendezte: Mundruczó Kornél. Írta: Mundruczó Kornél, Bíró Yvette. Kép: Erdély Mátyás. Zene: Philipp Edward Kümpel, Andreas Moisa. Szereplők: Frecska Rudolf (fiú), Csíkos Kitty (lány), Mundruczó Kornél (rendező), Monori Lili (anya), Székely B. Miklós (apa). Forgalmazó: Szuez Film. 105 perc.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr432281950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása