Filmvilág blog

Használati utasítás

Tévéajánlás de okosan

2010. június 23. - Orosdy Dániel

Erre ügyelj, Kedves Olvasó!

avagy néhány gondolat a Heti tévéajánlóhoz

- A tévécsatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják, ennek megfelelően mi sem tudunk garantálni semmit. Műhelytitok: A tévéajánló folyamatos munka gyümölcse, nem aznap készül, amikor a poszt megjelenik a blogon. Vagyis ha a port.hu rossz időpontot ad meg kezdésként, de utólag korrigál, és/vagy nem a sugárzott film adatait közli, nem tudunk mit tenni.
- Az ajánló szubjektív műfaj. Minden egyes filmet nyilván nem fogunk ajánlani a naponta sugárzott több tucatnyiból, a szűréskor pedig óhatatlanul előkerülnek személyes szempontok is. A Heti tévéajánló szerzője bevallottan előnyben részesíti a klasszikusokat, díjnyertes vagy jelölt filmeket, színvonalas/népszerű szórakoztató produkciókat, mindent, ami (szerinte) érdeklődésre tarthat számot, illetve szinte bármilyen mozit, ami neki valaha tetszett.
- Mi sem láttunk mindent. Talán még Varró Attila sem! Így aztán nem kizárt, hogy olyan filmet ajánlunk, amiről utólag kiderül, hogy nem érdekes vagy nem jó. Ez van, sorry.
- Az ismétlés a tudás anyja, ami azonban nem jelenti azt, hogy ha a Filmmúzeum a 73. alkalommal is leadja a Meseautót, mi ugyanolyan lelkesedéssel fogjuk ajánlani, mint először. A megismételt alkotás a heti kínálat függvényében vagy bekerül az ajánlóba, vagy nem.
- Bizony, az ismétlés a tudás anyja, ezért ugyanazon film újabb sugárzásakor a szellemes ismertető szövegén is csak akkor változtatunk, ha ezt valami indokolja.
- Az ajánló még mindig szubjektív műfaj! A szellemes ismertetőkért nem vállalunk felelősséget, miért is vállalnánk?
- A mennyiség nem mindig csap át minőségbe, azaz ünnepi filmdömping idején nem feltétlenül térünk ki részletesen minden figyelemre érdemes alkotásra, és uborkaszezonban nem fogjuk oldalakon keresztül fényezni pl. az Álom.net érdemeit, csak mert éppen nem lehet mást ajánlani. Előbbi esetben a film kiválasztásának terhét visszahelyezzük a Kedves Olvasó vállára, utóbbi esetben ajánljuk a Tarantino nyomában rovat filmjeinek kikölcsönzését vagy ismételt megtekintését.
- Mindent nem lehet! Tisztában vagyunk vele, hogy sokan fogják a zimbabwei és antarktiszi tévé adását, és örömet lelnek az ezeken megtekinthető filmekben, sőt, azt sem bánnák, ha az ajánló is csemegézne az "ezoterikus" adók kínálatából. Hát nem. A magyar háztartások zömében tipikusan fogható, magyar nyelvű csatornák műsorát követjük figyelemmel, azaz főszabály szerint sem a külön előfizetéssel elérhetővé váló filmcsatornák, sem a külföldi adók nem bukkannak fel a Hetit évéajánlóban. (Kivételek persze akadhatnak, és a napi tévéajánlóra nem vonatkoznak ezek a szabályok.)
- Aki másnak vermet ás, maga esik bele. Úgyhogy csak óvatosan.

Jó szórakozást kíván a filmekhez és az ajánlóhoz a Heti tévéajánló szerzője!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr32104810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása