Filmvilág blog

Holland dráma, amerikai rókamese

A Titanic túlélői

2010. április 18. - filmvilág

Véget ért a 17. Titanic Filmfesztivál, a közönségdíjat Wes Anderson filmje (A fantasztikus Róka úr) kapta a Hátralévő életed első napja és az általunk is kiemelt A vörös kápolna előtt. A 10.000 euró értékű Hullámtörők-díjat A bőrön is áthatol című holland alkotásnak ítélte oda a Nick James, Tiina Lock és Gothár Péter hármasából álló zsűri. "A film egy erőszakos támadásnak áldozatul esett fiatal nő összeroppantását majd fokozatos önmagára találását, az ösztönös bosszúvágy leküzdésének folyamatát jeleníti meg. A zsűri elmondása szerint a döntés korántsem volt könnyű, sőt elég komoly vita előzte meg, hiszen nagyon erős versenyprogramból kellett választaniuk. Nick James szerint végül azt tartották szem előtt, hogy a díjat olyan elsőfilmes alkotónak adják, akinek filmje témaválasztását és esztétikai megvalósítását tekintve is merészségről tesz tanúbizonyságot. Gothár Péter kiemelte, hogy a filmekben elsősorban a személyes hangot, az alkotók nézőkkel való közlési vágyát értékelték."

FRISSÍTÉS
: íme a közönségszavazás teljes végeredménye.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr551931292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turisas · http://alfaomega.blog.hu 2010.04.18. 13:10:42

Wes Anderson filmje fantasztikus. A hangulata, zenéje lenyűgöző, az Oscart is megérdemelte volna...

Huber Zoltán 2010.04.18. 13:54:12

@Turisas: Egyetértek, engem is teljesen lenyűgözött. Eddig is szerettem Anderson világát, de animációval kombinálva nagyon üt!

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2010.04.18. 15:19:23

+ info:

az Urániában ma 18.30-tól vetítik A fantasztikus Róka urat, 20.45-től A bőrön is áthatolt,
süti beállítások módosítása