Filmvilág blog

Így készül Jancsó Miklós Mátyás király-filmje

Oda az igazság

2009. augusztus 26. - filmvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr921339635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2009.08.26. 15:09:48

jaj ne!!!
ezt a bácsit nem lehetne eltiltani a filmkészítéstől?
ha nem, akkor meg a saját pénzéből csináljon szart

rvssh 2009.08.26. 16:39:09

fingerbangs: nem hálistennek, ahogy Tarantinot és Tarr Bélát sem lehet/szabad eltiltani, hogy jut ilyen eszedbe egyáltalán?? Pedig (például) Tarantinot sem imádja ám mindenki.. az, hogy Te nem érted a filmjeit, még nem azt jelenti, hogy más sem. ha meg állami pénzek lehúzásáról beszélünk ajánlom figyelmedbe a vuk 2 című förmedvényt.. na az lehúzás! Nem csak az a film amit a hülye hálivúd elhitetett veled, a film MŰVÉSZET, és mint olyan, vállfajai vannak (nem, nem csak akció meg vígjáték, hanem pl szürrealista is létezik) még szép, hogy nem fog tetszeni mindenkinek, de pl Jancsó filmjei pont nem a drágábbak közé tartoznak, nem értem mi bajod vele. ha nem tetszik amit csinál, ne nézd, majd nézem én helyetted!
písz

Beyonder 2009.08.26. 16:54:16

Csak jelzem, hogy Jancsó pont az a rendező, aki meg tudott idős korában is újulni. A Kapa-Pepe filmek aktuálisak, viccesek, okosak, egy-egy beszólásból szállóige lett, van olyan jelenet, amit 150 ezeren néztek meg a youtube-on. (Más kérdés, hogy talán hosszabbra nyúlt a sorozat, mint kellett volna.)

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2009.08.27. 11:05:09

Jancsó Kapa-Pepe, halálvárós sorozatát egyre inkább tisztelem és szeretem.
Néhol szinte megszűnik filmnek lenni, és átbillen egy improvizatív színházi előadás közvetítésébe. Máskor pedig a filmi valóság csúszik össze a miénkkel, időnként maguk a szereplők sem tudják, hogy akkor most a filmben vannak-e még, vagy sem. Meghaltunk-e már, vagy még élünk?
Jelenleg úgy tekintek ezekre a filmekre, mint Jancsó és társadalmunk közös tudatának, farzsebből előrántott magyar kártyáira.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

hakaba 2009.08.27. 15:07:54

fingerbangsnek van igaza.
ez csalas, nem muveszet.
meghogy nem ertem, ertjuk?
nincs itt mit erteni.
KapaPepe beszolasai annyit ernek, mint az Uvegtigris meg Szoke "dolgai" kb.
szurrealizmus? neee.
es meg elek...nem kell ehhez Jancso. :P

de jo otlet ez, hogy tiltsuk el Tarrt es Tarantinot is, benne vagyok. :)
süti beállítások módosítása