Filmvilág blog

Film noir-sorozat a Dunán

Tévéajánló

2009. augusztus 08. - Baski Sándor

Ma estétől kezdve 7 részes film noir-sorozat indul a Duna TV-n - ismét. Két évvel ezelőtt már levetítették a műfaj klasszikusait, kezdve A máltai sólyomtól A hosszú álmon át az Aszfaltdzsungelig. A mostani sorozatban kevésbé (köz)ismert, de nem kevésbé jelentős filmek kerülnek sorra, ma este például Lewis Milestone rendezése, a Martha Ivers furcsa szerelme (21:00). A további program:

augusztus 15. - Alfred L. Werker: Éjszakai vándor (20:50)
augusztus 29. - Phil Karlson: Egymillió dolláros zsákmány (22:00)
szeptember 5. - Fritz Lang: Vörös utca (21:05)
Orson Welles: Az idegen (Az óra körbejár)
Ida Lupino: A stoppos
Máté Rudolf: Holtan érkezett

A részletes ajánlóktól ezúttal eltekintenénk, a Duna TV honlapján ugyanis ezt már megtette hét, a csatorna által felkért kritikus, közte a Filmvilág állandó (Varró Attila, Pápai Zsolt, Kovács Marcell) és alkalmi szerzői (Vincze Teréz, Wostry Ferenc). (Éppen pár napja dicsértem meg a TCM csatornát a nyári vetítéssorozatuk kreatív reklámkampánya okán, jó látni, hogy egy hazai (nem kereskedelmi) televízió is tisztában van a promóció fontosságával.)


Kapcsolódó cikkek a Filmvilág archívumából:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr321296359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása