Filmvilág blog

Tervezd meg az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál szignálját!

2018. március 26. - filmvilág

ataff_fejlec1.jpg

Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál, Szolnok a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, Médiatanács és a Tisza Mozi Kft. díjfelajánlásával pályázatot hirdet a fesztivál szignálfilmjének elkészítésére.

A résztvevők köre

Bármely magyarországi, filmes képzésben résztvevő főiskolai vagy egyetemi hallgató. Egy pályázó legfeljebb két alkotással nevezhet. Több hallgatóból álló csoportok alkotásait is várják.

Tartalmi szempontok

Illeszkedjen a rendezvény jellegéhez (lsd. lentebb).

Szerepeljen benne a következő szöveg:

      - Alexandre Trauner ART/FILM Fesztivál, Szolnok
      2018. október 16-21

Megjelenítendő szponzorok:

      - MTVA, EMMI, NKA, MMA, NMHH, Szolnok Megyei Jogú Város.

Technikai jellemzők

1920x1080 pixel, 25 fps, sztereó hang, 25-30 másodperc hosszúság
Formátum: avi, mov, wmv, mp4

A pályamunkák benyújtásának határideje és módja

A filmeket CD vagy DVD lemezen, 3 példányban, a kitöltött jelentkezési lapot mellékelve legkésőbb 2018. augusztus 1-ig a következő címre kell beküldeni:

                 Tisza Mozi, 5000 Szolnok, Templom út 4.

A borítékra írják rá: Szignálfilm pályázat

Előválogatás, értékelés

A beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki azokat az alkotásokat, amelyet a fesztivált megelőző időszakban, több Tv csatorna is műsorára tűz. A legjobbnak ítélt pályaművek díjazásban részesülnek. A díjazásra szánt összeg 300.000 Ft melyet a Médiatanács ajánlott fel. Az összeget a zsűri osztja el a három első díjazott film alkotói között.

Minden beküldött film a fesztiválon levetítésre kerül, nevezett filmenként egy, díjazott filmenként négy alkotót a szervezők vendégül látnak a rendezvény ideje alatt. A többi pályázó hallgató kedvezményes áron vehet részt a fesztiválon.

Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál, Szolnok

A nagy hagyományokkal rendelkező szolnoki képzőművészeti filmfesztivált 2018-ban teljesen megújítva, új néven, játékfilmes kategóriával kibővítve szervezik meg. A képzőművészeti filmek szekciója mellett a látvány- és díszlettervezők fesztiváljaként is szeretnének megjelenni, ezért a világhírű magyar születésű képzőművész és Oscar-díjas díszlettervező szellemében Alexandre Trauner ART/FILM Fesztivál néven újítják meg rendezvényt, folytatva a művész örökségét.

A fesztivál a látvány kategóriában azokat az egészestés európai alkotásokat állítja a középpontba, ahol a mondanivaló szempontjából meghatározó a film látványvilága. A fesztivál programjában helyt kapnak hommage-vetítések, mesterkurzusok, mini konferenciák és workshopok is elismert szakemberek részvételével.

A fesztiválra 2016. január 1. után készült filmek nevezését várják az alábbiak szerint:

  1. Látvány kategóriában azokat az egészestés európai alkotásokat, ahol a film mondanivalója szempontjából meghatározó a film látványvilága, jól észrevehető a látványtervező közreműködése az alkotás folyamatában.
  2. Képzőművészeti kategóriában olyan 2016. január 1. után készült műveket, amelyek képzőművészeti alkotások filmes eszközökkel történő bemutatására, (újra) értelmezésére vállalkoznak, illetve egy, vagy több képzőművész (művészeti csoport) életéről, annak egyes szakaszairól készültek. Itt a helye azoknak a filmeknek is, amelyek a képzőművészet egyes irányzatait, korszakait, társadalmi összefüggéseit tárják fel. Nem utolsó sorban pedig várják azokat a filmeket, amelyek maguk is a képzőművészet valamely eszközének felhasználásával készültek (pl. kísérleti és animációs filmek).

Bővebben: www.festival.tiszamozi.hu

Tisza Mozi Kft.
5000 Szolnok, Templom u. 4.

A pályázattal és a fesztivállal kapcsolatban az office@tiszamozi.hu és az istvan.demeter@tiszamozi.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr613781666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása