Filmvilág blog

Újra történelmi thrillert forgattak A vizsga alkotói

2018. február 05. - filmvilág

trezor1.jpg

A vizsga című után újra együtt dolgozik Köbli Norbert író és Bergendy Péter rendező. Trezor című történelmi thrillerjük 1956 novemberében játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában, napokkal a szabadságharc bukása után.

Szinopszis: A belügyminisztérium trezorkulcsai elvesznek az '56-os forradalom zűrzavarában. Ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása utána a rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, hogy törje fel nekik saját feltörhetetlen trezorjukat. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.

Anger Zsolt (Aranyélet, A nyomozó, A martfűi rém) játssza az ártatlanul elítélt széftörőt, aki még egy esélyt kap a sorstól; Scherer Péter (Válótársak, Made in Hungária, A vizsga) pedig a korrupt zsarut, aki kihozza őt a börtönből. Kettejük évtizedes párharcába keveredik aztán bele az ifjú Tasnádi Bence (1945, Aranyélet) figurája. De feltűnik Hámori Gabriella és Elek Ferenc is (mindketten játszottak A vizsgában). Münnich Ferencet, az akkori belügyminisztert a veterán Bezerédi Zoltán (Te rongyos élet, Bizalom) alakítja.

trezor.jpg

A stáb január-február során összesen 15 napig forgatja a Trezort a Kőbányai Sörgyár vadregényes pincerendszerében, a Vasas Művelődési Házban, illetve külső helyszíneken; a Szupermodern Stúdió gyártásában.

Operatőr: Nagy András (Félvilág, Fehér tenyér). Látványtervező: Hujber Balázs (A viszkis, A vizsga). Jelmez: Breckl János (Made in Hungaria, A vizsga). Smink: Sipos Zita (A vizsga, Állítsátok meg Terézanyut!). Gyártásvezető: Szabó László (Örök tél, Árulók, Szürke senkik). Vágó: Király István (Kincsem, A vizsga).

Író: Köbli Norbert. Rendező: Bergendy Péter. Producer: Lajos Tamás. Szereplők: Anger Zsolt, Scherer Péter, Tasnádi Bence, Elek Ferenc, Hámori Gabriella, Kőszegi Ákos, Bezerédi Zoltán.

Az egyórás filmet – amelyet megtörtént események ihlettek - várhatóan ősszel mutatja be a Duna Televízió. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8913636608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása