Filmvilág blog

VadHajtáSok a hangalámondásos filmek világából - Kémek, mint mi

2017. március 10. - Huber Zoltán

Az olyan vizuális attrakciókra építő, a történetet és a figurákat a látvány alá rendelő műfajok esetében, mint az akció vagy a pornó, a hangalámondás tulajdonképp elhagyható, zárójelezhető extra szolgáltatás. Alapvetően más a helyzet viszont akkor, ha a párbeszédek nélkülözhetetlenek a filmélményhez, vagy épp kulcsfontosságúak a kívánt hatás eléréséhez. A verbális poénokat felsorakoztató vígjátékok esetében a monoton hangon elővezetett, töredékesen maradó szinkrontolmácsolás különösen merész vállalás, hisz tulajdonképp a lehetetlenre vállalkozik. A végeredmény a színtiszta poéngyilkolás, ami épp azért nagyon vicces, mert hősünk elképesztően abszurd szavakat és mondatokat rögtönöz.


Hogy mi ez a rovat? Katt és kiderül!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1712326753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wregister 2017.03.12. 19:39:17

A film nagyon jo, -- de ez a hangalamondas valami eszmeletlen! 15-20 evvel ezelott, haverokkal, pizza es vorosbor mellett jo estet garantalt volna. Helyette, az akkor meg ujdonsagnak szamito Spongyabobot neztuk.
süti beállítások módosítása