Filmvilág blog

Meg kell a szívnek szakadni...

Tévéajánló (2009-2016)

2017. január 02. - Orosdy Dániel

636062116660854814-203247698_nick-foles.gif_400x212

Drága Egyetlen* Olvasó...

…és vége!
(Lovasi András: Jutka - részlet)

Mert valóban vége, Drága Olvasó, ezek a búcsú pillanatai. Nem örökre, és kizárólag csak az előbb hetente, majd naponta jelentkező tévéajánló gazdájaként intek istenveledet Önöknek, de a lényeg ugyanaz: letészem a lanT.

Együtt voltunk jóban – együtt voltunk rosszban. Együtt voltunk, amikor még kizártnak tűnt giallók, spagettiwesternek és poliziescók feltűnése a Duna TV-n – együtt voltunk, amikor leadták a komplett Bond-sorozaT. Együtt voltunk, amikor még mentek filmek az m1-en, s együtt voltunk, amikor még nem volt estig gyerekcsatorna az m2. Együtt voltunk az analóg korszakban. Együtt voltunk a csilliárd új csatorna megjelenésekor, melyeknek jelentős része ráadásul kivétel nélkül filmeket sugároz, méghozzá egész nap. Együtt voltunk annak a hosszú-hosszú korszaknak a legvégén, amikor még nem tudott szinte bárki szinte bármilyen filmet beszerezni szinte egyetlen mozdulattal.

Michaelscottfacepalm1.gif_400x231

Együtt voltunk, Drága Olvasó, s ez jó volt. Sokáig mindkettőnknek, amit lájkok, kommentek tömege tanúsít, merthogy az elégedett felhasználók száma mindig jelentősen meghaladta az elégedetlenkedőkét. Aztán szépen lassan átalakult a világ, és már nem volt olyan jó. Az okostévé egyetlen gombnyomásra minden fontosabb információt megad, a mediabox-ba jóelőre mindent be lehet programozni, és már úgy tekerjük át a reklámokat, mintha nem is azokról szólna a televíziózás.

2009. június 02.

Bizony, ez volt a Nagy Nap, az a bizonyos első.

Egy okos kis kalkulátor szerint pontosan 90 hónap (még pontosabban 395 hét, egészen pontosan 2770 nap), azaz 7 év, 6 hónap és 30 nap telt el azóta, hogy először filmeket javasoltam Önnek, Drága Olvasó. Bő 7 és fél év.

Elszállt, akár egy pillanat?...

giphy.gif_500x281

Nem, marhára nem, kemény évek voltak ezek, 7 és fél vértől-verejtéktől iszamos esztendő, most mégis sokkal rövidebbnek tűnik. Mondjuk 6 és háromnegyed évnek. Vagy csak 5-nek. Adózzunk neki 5 perc némasággal. Vagy csak 5 másodperccel.

 

1

2

3

4

5

 

Köszönöm. Könnyek csillognak a szemében, Drága Olvasó? Ugyan már, igazán nem szabad… Jaj, és már én is sírok. Férfi nem sír! Csak könnyezek, mégiscsak gyászolunk, nem igaz?!

A gyász mindig valami újnak a kezdete. Hogy most ez az új mi lesz, Drága Olvasó? Megmondom: fogalmam sincs. De ha rájövök, szólok, rendben? És mielőtt végképp elragadnak az érzelmek, lassan le is zárom szomorú beszélyem. Jönnek a zárókörök. Beszéljünk például mindarról, amit nem én adtam, hanem nekem adták!

Sorolhatnám hosszan az elismeréseket, díjakat, melyeket e kemény, mégis hálás munkával érdemeltem ki, de nem kaptam egyet sem. A magyar tévénézők szerény szolgájaként beértem az olvasottság kenyerével és a lájkoltság vizével, minden egyes olvasói pillantás a lelkemnek volt simogatás.

Ha tévét néznek ma, vagy akár holnap, gondoljanak röviden az ajánlóra. Amennyiben csak felannyit jelentett Önöknek, mint nekem, még azt is maguk elé suttoghatják, hogy

Kár érte, kiváló ügynök volt!” Mert az volt, vagy legalábbis próbált az lenni.

És akkor már mondjuk ezt is:

Vége a műsornak, Főnök, búcsúzik a riporter.

Béke poraira. Emlékezzünk a szépre, emlékezzünk sokáig.

Ja, igen: utólag és ismét elnézést mindazon kommentelőktől, akiket véletlenül bannoltam, tényleg nem direkt volt.

* Ez nem mennyiségjelző akar lenni, bár a jelenlegi körülmények között akár az is lehetne.

Dawson_Crying.gif_500x232

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8112078707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scorsesefan 2017.01.02. 09:14:54

Megjegyzem tegnap csak azért láttam az Ének az esőbent, mert itt láttam, hogy lesz. :-)
Köszi a sok éves kitartó munkát!

Farkas Dávid 2017.01.02. 09:20:15

Én személy szerint nagyon köszönök mindent, az elmúlt években a reggeli rutinom része volt a Tévéajánló átböngészése. Mondjuk mindig csodálkoztam, hogy lehet ezt bírni, rendszeresen átnyálazni a legtöbb csatorna kínálatát, abból kiválasztani az arra érdemeseket, meg még egy hírbe is rendezni azokat. Köszönök mindent.

Hatalmas űrt hagy maga után, arról nem is beszélve, hogy agyunk azon, a nagy kényelemben elcsökevényesedett részét, amit 2009 előtt a megfelelő műsor felkutatására használtunk, most újra kell indítani, stimulálni, hátha maradtak még benne használható sejtek. 2017 nehéz év lesz. :)

A végére azonban csak ki kívánkoznak belőlem Fluimucil Ábel örökbecsű szavai: De miért?!

steflac 2017.01.02. 09:57:43

Köszi az eddigieket, majdnem minden nap ránéztem!
Marad a Filmapló Twitter, az lsz ne szűnjön meg, és ha lehet, legyen sűrűbb/nézzetek több filmet! ;)

Yorg 2017.01.02. 11:07:05

"Én személy szerint nagyon köszönök mindent, az elmúlt években a reggeli rutinom része volt a Tévéajánló átböngészése. "

Szintén. Kösz mindent!

Beyonder 2017.01.02. 11:50:32

Viszlát és kösz a halakat :)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2017.01.02. 13:16:02

@scorsesefan: @Farkas Dávid: @steflac: @Yorg: @Beyonder: Ismét csak Lovasi Andrást idézve: KÖSSSSZIIII!!!!!

Fluimucil Ábel örökbecsű szavaira a választ hosszan lehetne fejtegetni, egy része el van rejtve a búcsúban is a sorok közé, de a legnyomósabb (személyes) érvet minden bizonnyal első gyermekem közelgő születése és az ezzel kapcsolatos bokros teendők jelentik.

A Filmnapló Twitter marad, én legalábbis fogom még használni. :)

És talán a napi terhek (ld. "rendszeresen átnyálazni a legtöbb csatorna kínálatát, abból kiválasztani az arra érdemeseket, meg még egy hírbe is rendezni azokat") csökkenésével jut majd erőm "rendes" cikkek írására is. A reményhal megy utoljára!

Farquaad 2017.01.02. 15:58:18

Kösz az eddigi munkát!

Kis színes: nincs tévé itthon, mégis majd' mindennap ránéztem a tévéajánlóra. Főleg a "királyi" adókkal kapcsolatos ajánlatokat kerestem, mióta van médiaklikk, de sokszor bővült a filmes bakancslistám is új tételekkel.

Sok boldogságot, örömöt a babához!

Bilsiczky Balázs 2017.01.02. 17:31:12

Mától tényleg érdemes használni az elcsépelt mondaT: Régen minden jobb volt... :/

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2017.01.02. 17:36:36

@Farquaad: Köszönöm, a babás jókívánságot külön! :)

@Ivymike: Részemről a szerencse!

@Bilsiczky Balázs: :( "A régi jó dolgokból már nem maradt semmi..."

harryangel 2017.01.03. 20:08:50

Már meg is szakadt...
Kösz mindent!
Azért ne menj túl messzire!

manuva 2017.01.03. 23:58:01

Most már nyugodtan bevallhatom, hogy a tévéajánló életem és napom fénypontja volt! Legalább olyan pótolhatatlan űrt hagy maga után, mint Prince, Bowie és Cohen együttvéve!
Köszönünk mindent és gratulálunk a sok éves káprázatos színvonalú munkához és a babához! Gyermeket nemzeni és nevelni már-már megistenülés!
Felkiáltójel!

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2017.01.04. 09:15:49

@harryangel: @manuva: Köszönöm, köszönöm, tényleg, mindent! :) És akkor már adok némi gyógyírt is a megszakadt szívekre, de ez azért a többiek számára is érdekes lehet:

@scorsesefan: @Farkas Dávid: @steflac: @Yorg: @Farquaad: @Ivymike: @Bilsiczky Balázs: Tekintettel a megindító kommentekre, lájkokra stb.-kre, valamint hogy a tévéműsort azért amúgy is naponta csekkolni tervezem, örömmel jelenthetem, a tévéajánló mégsem szűnik meg teljesen!
A blogos, naponta jelentkező, valamit kényszeresen és kifejtősen ajánló formájában ugyan nem fog visszatérni, de jelenlegi terveink szerint haiku- és adhoc-jelleggel azért fel fogom hívni a figyelmet az érdekesebb filmekre-műsorokra a Twitteren egy megfelelő hashtag segítségével. Ha pedig a minimálstíl nem elegendő, a Facebook lesz az ajánló fóruma, és amikor már végképp nem bírok magammal, ismét a blogon fog jelentkezni a rovat. Egyelőre tehát mégsem tűnik el teljesen a FV tévéajánlója, a többit pedig majd meglátjuk idő-energia-visszajelzések függvényében. Minden jót nektek, lessétek a Filmvilág twitterét!

scorsesefan 2017.01.05. 00:49:37

Remek hír! "Akkor előre a Pufin lekvárral!"

Farkas Dávid 2017.01.10. 14:09:55

Köszi, tök jó hír. :)
süti beállítások módosítása