Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (01.01.)

2017. január 01. - Orosdy Dániel

Négybalkéz
Vígjáték Donald E. Westlake (alias Richard Stark) regénye nyomán, jeles komikusokkal (Martin Lawrence, Danny DeVito, John Leguizamo, Glenne Headly, Bernie Mac, Larry Miller, Nora Dunn, Richard Schiff, William Fichtner) telepakolva.
Vetítik: TV2 - 11:10

Kung Fu Panda 1-2.
Népszerű, Golden Globe-jelölt animációs film egy harcművész medvéről. / Animáció nem a legkisebbeknek, DreamWorks módra. A rendező új, az írók ugyanazok, mint az első részben. (BS) És ezt a részt már Oscarra is jelölték!
Vetítik: TV2 - 13:00 / 14:35

Willow
Ron Howard fantasy-kalandfilmje Val Kilmer, Warwick Davisszel, Joanne Whalley-vel (aki Val felesége is volt egy időben) és Billy Bartyvel. A történetet a producer, George Lucas jegyzi, és talán nem véletlenül emlékeztet maga a mozi is a Star Wars-univerzum megfelelő darabkáira.
Vetítik: Duna - 13:15

Pokolba a szerelemmel
Peyton Reed romantikus vígjátéka Renée Zellweger, Sarah Paulson, Ewan McGregor, David Hyde Pierce és Tony Randall főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 14:05

Ének az esőben
Über-, sőt, gigaklasszikus hollywoodi musical. Társrendező-főszereplő: Gene Kelly. További főszereplők: Donald O'Connor, (a héten elhunyt) Debbie Reynolds, Jean Hagen. További rendező: Stanley Donen.
Vetítik: ATV - 15:15

enekazesoben.jpg

Zsenikém - Az ügynök haláli
A Mel Brooks és Buck Henry nevéhez fűződő, itthon A balfácán címen ismert kultikus sorozat mozis remake-je Steve Carellel, Anne Hathaway-jel, Terence Stamppel, Dwayne "The Rock" Johnsonnal, James Caannal, Bill Murray-vel és Alan Arkinnal.
Vetítik: RTL Klub - 15:45

A kőmajmok háza
Fonyó Gergely gyermekfilmje (ezt nem gyerekfilmnek hívták régen?) Tasnádi István "Év Gyerekkönyve"-díjas (ez akkor helyesen nem "Év Gyermekkönyve"?) műve nyomán. Ismerős nevű felnőttek: Gubás Gabi, Csányi Sándor, Lázár Kati, Jordán Adél.
Vetítik: Duna World - 16:05

Hanta Boy
Jim Carrey egy nézhető-felejthető komédiában.
Vetítik: ATV - 19:15

Doktor Szöszi 2.
Reese Witherspoon visszatér! Vele mókázik:  Sally Field, Jennifer Coolidge, Bob Newhart, Luke Wilson.
Vetítik: TV2 - 20:05

Gyerekjáték
Család sportvígjáték Dwayne "The Rock" Johnsonnal.
Vetítik: RTL Klub - 20:20

Indul a bakterház
Minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmje. Rideg Sándor humoros regényének tévéfilmváltozata Olvasztó Imre, Koltai Róbert, Horváth Teri és Haumann Péter főszereplésével.
Vetítik: Duna World - 21:30

Vanília égbolt
Alejandro Amenábar Nyisd ki a szemed című művének nézhető feldolgozása, az izgi csaj szerepében változatlanul Penélope Cruzzal. A rendező: Cameron Crowe. A főszereplő: Tom Cruise. A további szereplők: Cameron Diaz, Kurt Russell, Jason Lee, Noah Taylor, Timothy Spall, Tilda Swinton.
Vetítik: m2 - 21:35

2 kaliber
Baltasar Kormákur akciófilmje Denzel Washington és Mark Wahlberg főszereplésével. Kisebb sztárkaliberek: Edward James Olmos, James Marsden, Paula Patton, Bill Paxton, Fred Ward.
Vetítik: TV2 - 22:35

A vitézek kardja (alias Gawain és a zöld lovag)
Az Excalibur mondakör egyik történek feldolgozása jeles színészekkel (Miles O'Keeffe, Lila Kedrova, Peter Cushing, Sean Connery, Ronald Lacey, John Rhys-Davies, Trevor Howard stb.).
Vetítik: m2 - 23:50

Született bűnözők
Daniel Schechter író-rendező jó érzékkel, Leonard első detroiti korszakából választott munkaanyagot (The Switch, 1978), a cselekményen csak minimális módosításokat eszközölt, és a karaktereket is hiánytalanul átmentette. Az erős alaphelyzet – Ordell [Mos Def] és Louis [John Hawkes], a Rum Punch illetve a Jackie Brown emlékezetes figurái, elrabolják egy gazdag férfi [Tim Robbins] feleségét [Jennifer Aniston], de nem tudják, hogy a férj válni készült, ezért fizetni sem akar* – kellő teret és időt biztosít az excentrikus szereplők megismerésére, és bőven jut alkalom az abszurd szituációban rejlő komikum kidomborítására is.
Schechter egyszer sem véti el az arányokat, a Született bűnözőkből valami mégis hiányzik. (...) Saját karakter híján (...) csak a korrektség maximumáig juthatott. (részlet Baski Sándor A lazaság romantikája - Elmore Leonard bűnregényei című írásából)
* Ez a bizonyos alaphelyzet valószínűleg nem véletlenül ismerős O. Henry Az indiánfőnök (The ransom of Red Chief) című novellájából.
Vetítik: TV2 - 00:35

Fűbenjáró bűn
Rangos díjakra jelölt brit vígjáték. Főszereplők: Brenda Blethyn, Craig Ferguson, Martin Clunes, Tchéky Karyo.
Vetítik: m2 - 01:35

Lavina
Tévés thriller David Hasselhoff, Michael Gross és Deanna Milligan főszereplésével. Michael Knight a gonoszt alakítja!
Vetítik: TV2 - 02:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5812063121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása