Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (12.28.)

2016. december 28. - Orosdy Dániel

Fekete gyémántok 2. rész
Várkonyi Zoltán utolsó Jókai-feldolgozása, egyben hattyúdala, benne a korszak jeles színészei (Huszti Péter, Sunyovszky Szilvia, Koncz Gábor, Haumann Péter, Szabó Sándor, Páger Antal, Bánsági Ildikó, Bujtor István, Tolnay Klári, Andai Györgyi, Tordy Géza etc.).
Vetítik: Duna World - 11:40

A hét mesterlövész
"A gyanús hátterű figurák hadbavonulását elmesélő alműfaj sokat idézett alapfilmje maga is feldolgozás. Kuroszava eleve westernekből táplálkozó történetét Sturges visszaszállította a Vadnyugatra, pontosabban Mexikóba, filmje egyébként szinte jelenetről jelenetre követi az eredetit. A hét mesterlövész ennek ellenére a mai napig frissnek hat, ami elsősorban Sturges ihletett rendezésének, Elmer Bernstein emlékezetes zenéjének és jópár kiváló színészi alakításnak köszönhető. A hetek közül csak Yul Brynner mondhatta magát a forgatás idején teljes értékű sztárnak, viszont egyedül Brad Dexter nem futott komolyabb köröket a nagy sikert követően sem (ha helyette a gonoszt alakító Eli Wallach-t tekintjük a film hetedik igazi sztárjának, nem sérül a számmisztikába vetett hitünk). A hét mesterlövésznek számtalan folytatása készült, és modellül szolgált a hasonló jellegű westernek, háborús filmek tömegének, köztük Sturges A nagy szökésének és Aldrich A piszkos tizenkettőjének."
Vetítik: Film+ - 16:25

Toy Story - Játékháború
Az első Pixar-klasszikus!
Vetítik: RTL Klub - 19:35

Bölcsek kövére 2 - A Klump család
Eddie Murphy mókázik. Jelmondat: "Mindenkinek, aki szereti."
Vetítik: Duna - 21:25

A kaptár - Túlvilág
4. rész, ismét Paul W.S. Anderson sorozatgazda a rendező, változatlanul Milla Jovovich alakítja Alice-t.
Vetítik: AXN - 22:05

George Harrison: Élet az anyagi világban 2. rész
Martin Scorsese díjnyertes dokumentumfilmje a Beatles szólóban is sikeres tagjáról. A képernyőn felbukkan szinte mindenki, aki számított akkoriban a popkultúra világában.
Vetítik: m2 - 23:00

Collateral - A halál záloga
Michael Mann akcióthrillere. Talán nem remekmű, de akkor sem sok hiányzik hozzá. Főszereplők: Tom Cruise és Jamie Foxx. További szereplők: Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Peter Berg, Bruce McGill.
Vetítik: TV2 - 23:30

collateral.jpg

Mission: Impossible
Brian De Palma nagysikerű akciófilmje a népszerű tévésorozat alapján, Tom Cruise-szal, Jon Voighttal, Emmanuelle Béarttal, Jean Reno-val és Ving Rhames-szel.
Vetítik: m2 - 01:50

Félvilág
Szász Attila emlékezetes bűnügyi tévéfilmje Köbli Norbert forgatókönyve alapján. Főszereplők: Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura, Kulka János.
Vetítik: Duna - 02:50

Karácsonyi vakáció
A Vakáció-sorozat harmadik, egyben egyik (ha nem A) legjobb része. Szereplők: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Juliette Lewis, Diane Ladd, E.G. Marshall, Randy Quaid, William Hickey, Mae Questel, Julia Louis-Dreyfus, Brian Doyle-Murray. Írta: John Hughes.
Vetítik: RTL Klub - 04:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6512077211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása