Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (11.29.)

2016. november 29. - Orosdy Dániel

A nap lovagja
Málnay Levente tévéfilmje Bródy Sándor regénye nyomán Mácsai Pál főszereplésével.
Vetítik: Duna World - 11:35

Árnyék-összeesküvés
George P. Cosmatos jeles színészekkel (Charlie Sheen, Donald Sutherland, Linda Hamilton, Stephen Lang, Ben Gazzara, Sam Waterston, Nicholas Turturro, Paul Gleason, Terry O'Quinn, Gore Vidal) telepakolt, de csúnyán megbukott politikai thrillere. Sajnos ez volt egyben az egyébként nem tehetségtelen Cosmatos utolsó filmje is. Producer: Vajna András György.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

A szerelem útján
A színpompás és hangos világmegmentő akciók után Chris Evans tavaly egy csendesebb, értelmiségi zsánerközeg Újjászületés-programjában vett részt: ezúttal szuperkatona helyett indie rendezővé alakult át. Debütfilmjének levezényléséhez romantikára szakosodott, négyfős írókülönítményt is kapott maga mellé, köztük az ezermester iparos Ronald Bass-t (Esőember, Álljon meg a nászmenet!), így aztán a visszafogottabb intellektualizálás és könnyed városi kalandok cselekménybe iktatása révén A szerelem útján egyéjszakás románca nem maradt szorosan független előképe, a Linklater-féle Mielőtt felkel a Nap kultikus darabjának nyomában. (...) Evans filmje formailag nem hoz újat a linklater-i örökségbe (mint például az osztott képmezőre szabott, truvájos A nő másik arca, vagy a fekete-fehérben forgatott és dokumentum-felvételeket beemelő fesztiválkedvenc, Az éjféli csók nyomában), viszont beváltatlan ígéreteket sem hagy maga után. Noha lazán kezeli a kétszemélyes felállást, egy-egy színes epizódot és újabb figurákat is bevon, némileg könnyítve a folyamatos párbeszédekhez fűződő megfelelési kényszeren, de így is marad lehetősége finomra hangolt dialógusok és hiteles pillanatok megvillantására. Ha nem is lesz mindent elsöprő mielőtt-találkozás A szerelem útján, hatása nem múlik el nyomtalanul, miután felgyulladnak a fények. (Tüske Zsuzsanna)
Szereplők: Chris Evans, Alice Eve, Emma Fitzpatrick.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Leszámolás Tokióban
Elismert, "kemény és sötét, Johnnie To világát megidéző akciódráma" (Géczi Zoltán) az inkább könnyed bohóckodásairól ismert Jackie Channel.
Vetítik: Viasat6 - 00:55

Morente
Goya-jelölt dokumentumfilm Enrique Morente énekesről, felbukkan benne Pablo Picasso is.
Vetítik: Duna - 02:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5112007778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása