Filmvilág blog

Premierek és best of az Izraeli Filmhéten

2016. november 21. - filmvilág

dancing-arabs.jpg

A 20. Izraeli Filmhéten a 2016-os premierek mellett az elmúlt 20 év legnépszerűbb filmjeit vetítik december 1-7. között. Újdonság, hogy több ingyenes vetítés is lesz, és két új helyszín is bemutatkozik.

A filmek bemutatják, hogy az izraeli társadalom olyan morális kérdésekkel szembesül minden nap, amelyekkel más nemzeteknek csak ritkán kell foglalkozniuk, lehetőség nyílik továbbá arra is, hogy  a történetírás lencséjén keresztül lássuk Izraelt, hogy miként alakult ki és változott meg a társadalma, és hogyan fejlődtek ki az erőszak nyomai a mindennapokban.

A filmek közül az Apánk a célirányos erőszak társadalom felé történő terjedését ismerteti, az Egy hét és egy nap pedig ennek a következményeit tárja a nézők elé.

A filmhéten olyan optimista vígjátékokat is vetítenek, mint például a Csakis New Yorkban, A világ végén balra, A méret a lényeg és a Nagymama hadművelet, amelyek a valóság teljesebb képét ábrázolják világosággal és sötétséggel.

Az idei év válogatásának célja az is, hogy tisztelegjen az izraeli modern filmművészet két nagyasszonya, a nemrég elhunyt, nemzetközi hírű rendező és színésznő, Ronit Elkabetz, valamint a díszvendég, Evgenia Dodina előtt.

A jubileumi izraeli filmhéten a Puskin Mozi mellett két új helyszín is bemutatkozik ingyenes vetítésekkel. A Dancing Arabs és az Apánk a Mazel Tov étteremben nézhető meg december 4-én. A Válólevél pedig  a Francia Intézetben december 5-én.

A 20. Izraeli Filmhét részletes programja itt olvasható. A filmek többségét eredeti héber nyelven, magyar felirattal vetítik. Jegyek már kaphatóak a Puskin Moziban.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7711985754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása