Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (11.13)

2016. november 13. - Orosdy Dániel

A smaragd románca
Robert Zemeckis nagysikerű romantikus vígjátéka A rózsák háborúja leendő alkotóival (Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito).
Vetítik: Cool - 11:50

A gyereknepper
Családi vígjáték Michael J. Fox-szal. További szereplők: Christina Vidal, Nathan Lane, David Krumholtz, Cyndi Lauper, David Huddleston, Victor Garber, Christine Baranski.
Vetítik: Viasat3 - 14:15

Havasi napsütés
Ráthonyi Ákos romantikus filmje Hunyady Sándor műve nyomán, Tolnay Klári, Turay Ida, Makay Margit, Csortos Gyula, Rajnay Gábor és Mály Gerő főszereplésével.
Vetítik: Duna - 14:50

Fészkes fenevadak
"Majdnem Python": A hal neve: Wanda alkotóinak emlékezetes vígjátéka. Társíró/főszereplő: John Cleese. További szereplők: Michael Palin, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline.
Vetítik: TV2 - 15:55

Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték
Guy Ritchie második filmje Arthur Conan Doyle legendás detektívje (Robert Downey Jr.) és az ő társa (Jude Law) főszereplésével. További szereplők: Jared Harris, Noomi Rapace, Rachel McAdams.
Vetítik: Cool - 18:40

A hobbit - Smaug pusztasága
A címbeli sárkány barlangjáig tartó utazás epizódfüzére ezúttal feszesebb dramaturgiát kapott, és a Smaug pusztaságában a Váratlan utazás első felét uraló infantilis humor szintúgy háttérbe szorult, aminek hála így a negyedik órányi játékidőre Jackson végre sikerrel bekalibrálta a trilógia hangvételét. Adaptációs stratégiája ugyanakkor nem változott (...) Az erőltetett menet a pénzhegyekig jól illusztrálja a tisztességgel, de az extrém bővítésen túl különösebb invenciók nélkül elkészített Hobbit-filmek helyét a Jackson-életműben, a finálé beizzított kohói pedig tűpontos vizuális metaforaként illusztrálják, hogy a franchise minden perce folyékony arany. (Sepsi László)
Peter Jackson Tolkien-adaptációjának egyik társírója Guillermo del Toro, főszereplői Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Evangeline Lilly, Benedict Cumberbatch.
Vetítik: RTL Klub - 18:50

hobbitsmaug.jpg

A sötét lovag - Felemelkedés
A film legnagyobb hibájának egy olyan dolgot kell felrónunk, ami más esetben vélhetően bókként funkcionálna: A sötét lovag - Felemelkedés „sajnos csak” egy vérprofi multiplex-látványosság, annak is a legnemesebb fajtából. Üresjáratai és hiányosságai ellenére Nolan kötelező köre pontosan azt nyújtja, amit egy ilyen kaliberű blockbusternek nyújtania kell – egyedül az a bizonyos plusz hiányzik, amit eddig Nolan valahogyan mindig sikeresen becsempészett a tökéletes külcsín alá. (Részlet Huber Zoltán Biztonsági játék című kritikájából)
Christopher Nolan harmadik Batman-filmjének főszereplői Christian Bale, Tom Hardy, Michael Caine, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Gary Oldman, Marion Cotillard, Liam Neeson.
Vetítik: Film+ - 20:45

Kapj el, ha tudsz!
Kellemes szélhámosfilm megtörtént eset alapján Leonardo DiCaprio, Tom Hanks és Christopher Walken főszereplésével. A rendező: Steven Spielberg.
Vetítik: m2 - 21:15

Kvíz Show
Egy valós botrányt feldolgozó mozi, mely lerántja a leplet a műveltségre és intelligenciára épülő vetélkedők valós természetéről. Robert Redford művében a főszerepeket alakító John Turturro, Rob Morrow és Ralph Fiennes mellett feltűnik többek között Martin Scorsese is.
Vetítik: Duna - 22:30

Abraham Lincoln, a vámpírvadász
A Büszkeség és balítélet meg a zombik című irodalmi parafrázis mellett megjelent egy hasonló szellemben fogant mű is pár éve, amely Lincoln elnököt mutatta be új fénytörésben. Seth Grahame-Smith azonos című regényéből Timur Bekmambetov készített adaptációt Benjamin Walker, Mary Elizabeth Winstead és Dominic Cooper főszereplésével. (BS)
A végeredmény Alan Moore A szövetségének lassan feledésbe merülő adaptációját idézi – az aprólékos világteremtés helyére a ráismerés banális öröme furakodott, ahol az izgalmas eredeti koncepció maradványai csak elszórt díszítőelemek egy vérszopós rutinmesén. (Sepsi László kritikája a Filmvilág 2012/08. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 22:45

Idegen arcok
A Haláli hullák hajnala producereinek sci-fi-akció-vígjátéka, nem mellesleg Quentin Tarantino egyik kedvenc 2011-es filmje volt.
Vetítik: Film+ - 23:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr111925189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása