Filmvilág blog

Arany Medál-díj - A legjobbakat keresik

2016. október 31. - filmvilág

aranymedal.jpgMa hajnaltól egészen november 30-ig várják a voksokat az Arany Medál-díj szavazásán. Az idei a nyolcadik év, amikor Mészáros Márton kulturális újságíró megszavaztatja a kultúrafogyasztókat arról, hogy kiket tartanak a leginkább díjra érdemes írónak, színművésznek, illetve filmrendezőnek.

A szavazás pofonegyszerű. Voksát bárki leadhatja nemtől és kortól függetlenül. Szavazni ingyen, mindössze egyetlen e-mail elküldésével lehet. Ebben fel kell tüntetni, hogy a hat kategóriában kiket tart a szavazó díjra érdemesnek. Az Arany Medál-díjra felterjeszteni olyan magyar művészeket lehet, akik az idei évben alkotóként részt vettek művészeti tevékenység, produktum létrehozásában. Írók esetében kötetmegjelenéshez, színészek esetében színpadi vagy filmes munkához, filmrendezőknél idén bemutatott/vetített filmalkotáshoz kötött az érvényes szavazat.

Az elismerést az elmúlt években megkapták többek között a Nemzet Színészei: Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska is. A tavalyi évben az év írójának Száraz Miklós Györgyöt, az év színészének Gálffi Lászlót, színésznőjének Földes Esztert, az év rendezőjének Fekete Ibolyát választották. 2015-ben a legígéretesebb fiatal tehetség díját Hartai Petra érdemelte ki, míg életműdíjat Bánsági Ildikó vehetett át.

am2015.jpg
Csakúgy, mint az elmúlt években, úgy idén is a Bethlen Téri Színházban tartják a sajtóeseményt, ahol a díjazottak decemberben átveszik a kitüntetéseket.  A gálát Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser, a néhai Juhász Ferenc Kossuth-díjas költő leánya vezeti.

A közönségkedvencek nevét az aranymedaldij@gmail.com e-mail címre várják az alábbi kategóriákban:

- Az év írója
- Az év színésze
- Az év színésznője
- Az év rendezője
- A legígéretesebb fiatal tehetség díja
- Életműdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7911918045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása