Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.29.)

2016. október 29. - Orosdy Dániel

Alfredo, Alfredo
Pietro Germi díjnyertes vígjátéka Dustin Hoffmannal és Stefania Sandrellivel a főszerepben.
Vetítik: Duna - 09:05

A Jaguár
Francis Veber kalandfilmje Jean Reno és Patrick Bruel főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 13:25

A törökfejes kopja
Zsurzs Éva népszerű történelmi kalandfilmje Kolozsvári Grandpierre Emil műve nyomán. Szereplők: Vas Zoltán Iván, Szerencsi Éva, Fónay Márta, Basilides Zoltán, Koncz Gábor, Szurdi Miklós.
Vetítik: Duna - 15:25

Az arc nélküli ember
Mel Gibson első rendezése: hatásos dráma a rendező és Nick Stahl főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 15:35

Az utolsó akcióhős
John McTiernan rendező meglehetősen szórakoztató akcióvígjáték Arnold Schwarzeneggerrel, amely a kilencvenes évek legnagyobb bukásaként vált hírhedté, pedig még valamennyi pénzt is termelt. További szereplők: Charles Dance, Robert Prosky, Tom Noonan, Frank McRae, Anthony Quinn, Bridgette Wilson, F. Murray Abraham, Mercedes Ruehl, Art Carney. Cameózik: Tina Turner, Sharon Stone, Robert Patrick, Sylvester Stallone, Angie Everhart, Maria Shriver, Little Richard, James Belushi, Damon Wayans, Chevy Chase, Nicolas Cage, Timothy Dalton, Jean-Claude Van Damme, MC Hammer, Ian McKellen, Joan Plowright. Társíró: Shane Black.
Vetítik: Duna - 21:20

utolso_akciohos.jpg

X-Men - Az eljövendő múlt napjai
Az első két X-Men filmet rendező Bryan Singer idén visszavette a széria karmesteri pálcáját, hogy közös nevezőre hozza az eredeti trilógia és a múltban játszódó Az elsők univerzumát. (...) a történelem átírásának feladata kétszeresen a film tétjévé válik: az X-Ment hadba küldő Fox stúdiónak úgy sikerülhet felvennie a kesztyűt a keresztutalásokkal építkező Marvel-filmekkel, hogy hőseit gondosan integrálja a hidegháborús múlt sorsfordító eseményeibe, mintha Magneto, Xavier és a többiek mindig is velünk lettek volna. Mindez szerencsésen együtt jár azzal az érezhető törekvéssel, hogy ne a látványos akciókon, hanem a karakterek lassan megérő döntésein múljon a játszma végkimenetele. (Kránicz Bence)
Szereplők: Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult.
Vetítik: TV2 - 21:50

A nagy Gatsby
Baz Luhrmann F. Scott Fitzgerald-adaptációja olyan színészekkel a főszerepben, mint Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Isla Fisher és Joel Edgerton.
Vetítik: RTL Klub - 22:00

Interjú a vámpírral
Neil Jordan  vadromantikus horrorfilmje Anne Rice nagysikerű regényéből. Testhezálló szerepben Tom Cruise. Másodhegedűsök: Brad Pitt, Kirsten Dunst, Christian Slater, Antonio Banderas, Stephen Rea, Thandie Newton.
Vetítik: Story4 - 22:15

Szesz, szex és steksz
Vígjáték Matthew Broderick, Brittany Snow, Maura Tierney, Peter Facinelli és Steve Coogan főszereplésével.
Vetítik: Duna - 23:35

Légcsavar
Jodie Foster az eltűnt gyermekéért küzd egy repülőgépen Robert Schwentke thrillerében.
Vetítik: Viasat3 - 23:40

Önkívület
Más a korszak, eltér a rendezői habitus, de hasonló a sztori és egyezik a cél is: ki kell lépni a szűkösnek bizonyuló skatulyákból. Frankenheimer a klasszikus hollywoodi filmstílust zilálta szét az 1966-os Másolatokban, Tarsem Singh pedig a barokkos vizuális kézjegyeit kívánta eltörölni az Önkívületben, hogy „ne csak a Tim Burton által kidobott forgatókönyveket kínálják fel neki”. (...) Az Önkívületben csak egy halhatatlanságra vágyó őrült tudós, és az ő folyvást újjáélesztett zsoldosa próbál félelmet gerjeszteni – nem pedig a belső űr, amit mindenki mindhiába igyekszik betömni. Gyanítható, Singh azoknak a szkripteknek még kevésbé fog örülni, amiket az Önkívület buktája után kaphat. (Soós Tamás)
Főszereplők: Ben Kingsley, Ryan Reynolds.
Vetítik: TV2 - 00:50

Genesis: Three Sides Live
Stuart Orme dokumentum-/koncertfilmje a Genesis 1981-es turnéjáról.
Vetítik: m2 - 01:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr611844241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása