Filmvilág blog

Trailer: #SOHAVÉGETNEMÉRŐS

2016. október 26. - filmvilág

sohavegetnemeros_wellhello17.jpg

Decemberben jön a mozikba a #Sohavégetnemérős, a Wellhello slágerei által inspirált zenés játékfilm. Producere a könyves-tévés-filmes Lévai Balázs, rendezője Tiszeker Dániel.

A film hat rövid történetet tartalmaz, amelyek  öt városban – Budapest, Zamárdi, Veszprém, Debrecen és Sopron – és egy Tesco áruházban játszódnak. Az első a Budapest Parkban kezdődik, míg az utolsó a VOLT Fesztiválon ér véget. A formáció tagjai, Fluor és Diaz az összekötő jeleneteken túl is fel-feltűnnek majd a szkeccsekben.

A történetek a mai párkapcsolati alaphelyzeteket mutatják be: Hogyan reagál egy csinos lány, ha a Tinder randira eljövő fiú nyomokban sem emlékeztet a fotón látott srácra? Milyen bonyodalmakhoz vezet, ha valaki otthagyja tölteni a telefonját egy fesztiválon a churros bódéban és nem a barátnője veszi fel? És miért is nézegetjük naphosszat a volt pasink, csajunk fotóit, posztjait a Facebookon?

„Tavaly a VOLT Fesztiválon kezdett el foglalkoztatni a Wellhello elképesztő méretű és rendkívüli gyorsaságú sikerének titka, amikor azzal szembesültem, hogy délután hat órakor mekkora tömeg gyűlt össze a koncertjükre, ahol ráadásul több generáció együtt énekelte a slágereiket – idézi fel a kezdeteket Lévai Balázs producer. - Megkerestem a fiúkat és lassan megszületett a #Sohavégetnemérős film koncepciója: dolgozzuk fel a Fluor Tomi dalszövegeiben felvillanó élethelyzeteket, forgassunk ennek a generációnak a párkapcsolati bénázásairól, sok humorral és sok zenével.”

A #Sohavégetnemérős független film, az alkotók nem pályáztak támogatásra a Nemzeti Filmalaphoz, a költségvetés több mint 15 piaci cég és intézmény együttműködésével állt össze, amely így sem haladja meg egy átlagos magyar játékfilm költségvetésének az ötödét.

A formabontó forgalmazásért az évek óta sikeresen működő Mozgó Mozi nevű vállalkozás felel majd. A kisvárosok kínzó mozi hiányának enyhítésére született Mozgó Mozi – mielőtt a #Sohavégetnemérős a mozikba kerülne –, 50 nap alatt, 100 olyan vidéki magyar városba juttatja majd el a filmet, ahol már nincs filmszínház. A vetítési időszakot követően a #Sohavégetnemérős DVD-n is megjelenik.

Lévai Balázs producer (5 Kamera Hungária-díj, 2 Kamera Korrektúra-díj) a témához passzoló generációs csapatot hívott meg a film készítéséhez: a huszonéves korosztály írta, fényképezi, rendezi és játssza a történeteket. A rendező Tiszeker Dániel számos magyar játék- és dokumentumfilmben dogozott már, de a #SOHAVÉGETNEMÉRŐS az első játékfilmes rendezése. Ugyanez igaz állandó alkotótársára, Pataki Ádám operatőrre is. A forgatókönyveket Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár és Dósa Detti írták. A hat történetben több mint húsz tehetséges fiatal színész tűnik fel kisebb-nagyobb szerepekben – a legismertebbek Sztarenki Dóra, Mészáros Blanka, Ötvös András és Orosz Ákos, de sokan még a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5511840325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása