Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.08.)

2016. október 08. - Orosdy Dániel

Három tolvaj
Vígjáték Toto főszereplésével.
Vetítik: Duna - 09:05

Sarajevo
A korszak vitathatatlanul legjobb első világháborús témájú filmje Ráthonyi Ákos Sarajevója. (...) Epikus sodrású, a 19. századi orosz nagyregények világát és alakjait idéző, elmélyült lélekrajzú film a Sarajevo, amely a Café Moszkvával ellentétben nem kiált hollywoodi újrafeldolgozásért, mivel ő maga teljesíti be a melodráma műfajának legszigorúbb elvárásait. (Gelencsér Gábor)
Társíró: Radványi Géza. Főszereplők: Tasnády-Fekete Mária, Tímár József.
Vetítik: Duna World - 11:25

Balfácán
Francis Veber emlékezetes vígjátéka a Pierre Richard - Gérard Depardieu párossal, melyből később amerikai remake is készült Tiszta szerencse címen.
Vetítik: TV2 - 13:35

Szemüvegesek
Simó Sándor klasszikusa Bujtor István főszereplésével. További szereplők: Ronyecz Mária, Törőcsik Mari, Avar István, Major Tamás, Molnár Tibor, Keres Emil.
Vetítik: Duna - 15:25

Műkedvelő műkincsrablók
Peter Hewitt vígjátéka Morgan Freeman, Christopher Walken, William H. Macy és Marcia Gay Harden főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 16:00

mukedvelo_mukincsrablok_14.jpg

A kölyök
Jon Turteltaub vígjátéka Bruce Willis főszereplésével.
Vetítik: Duna - 19:30

Kutyahideg
Frank Marshall kalandfilmje Paul Walkerrel és Jason Biggs-szel.
Vetítik: Cool - 21:00

Aki legyőzte Al Caponét
Brian De Palma stílusos, sikeres, elismerésekkel sűrűn dekorált és történelmileg nem túl hiteles gengszterfilmje Kevin Costnerrel, Charles Martin Smith-szel, Andy García-val, Robert De Niro-val és a szerepért Oscarral jutalmazott Sean Connery-vel. Forgatókönyv: David Mamet. Zene: Ennio Morricone.
Vetítik: Duna - 21:20

22 Jump Street - A túlkoros osztag
A folytatás nem csupán képes megismételni mindazt, ami az előző részt sikeressé tette – kezdve a Hill-Tatum-páros közti elvitathatatlan kémiával –, de mindezt meglepően intelligens reflektáltsággal teszi. Miközben hőseinek ezúttal egy főiskola újfent dizájnerdrogokkal kísérletezgető diákjai közé kell beépülniük, a 22 Jump Street úgy képes virágnyelven a folytatásfilmek kihívásairól beszélni – kitérve a nagyobb költségvetés, illetve az ismételjünk-vagy-változtassunk örök dilemmáira –, hogy eközben elkerüli a Sikoly-szériával divatba hozott, leplezetlenül a filmszövegbe illesztett műfajelméleti traktákat. (Sepsi László)
Vetítik: RTL Klub - 21:55

Holtak hajnala
George A. Romero szatirikus horrorklasszikusának akciófilmes felfogásban fogant, de szórakoztató remake-je Zack Snydertől. Forgatókönyv: James Gunn. Főszereplők: Sarah Polley, Ving Rhames, Mekhi Phifer, Jake Weber, Jayne Eastwood.
Vetítik: Story4 - 22:15

A hívás
Brad Anderson (Transz-Szibéria, A gépész) új thrillerében a Halle Berry által alakított 9-11-es operátort azzal hívja fel egy fiatal lány, hogy elrabolták, és most egy kocsi csomagtartójában fekszik. A nő először értesíti a megfelelő szerveket, majd maga is nyomozni kezd. (BS)
Brad Anderson legfrissebb munkájából csak az derül ki, hogy a párhuzamos montázst megszerette, valamiért azonban most nem érezte fontosnak a karakterteremtést. (Roboz Gábor kritikája a Filmvilág 2013/05. számában olvasható.)
Vetítik: Film+ - 23:15

A gonosz sosem alszik
Uli Edel tévéhorrorja Thomas Gibson, Katherine Heigl, Simon Bossell és John Waters (nem a trash-pápa) főszereplésével.
Vetítik: Viasat6 - 00:00

Farkasokkal táncoló
Avagy a film, amelyből az Avatar sztoriját lopták. És persze e mű alapján gondolta azt az Amerikai Filmakadémia, hogy Costner jobb filmes Martin Scorsesénél. Főleg inszomniásoknak ajánljuk.
Vetítik: TV2 - 00:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8411779997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása