Filmvilág blog

Újra audio-narrációs vetítések az Életrevalók Filmklubban

2016. szeptember 08. - filmvilág

A Budapesti Művelődési Központ Életrevalók Filmklubja – a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködésben – soron következő filmjeit vakbarát módon, audio-narráció kíséretében vetíti. A vetítésekre itt lehet regisztrálni. A filmklubba kiemelten várják a fogyatékossággal élő embereket is (a speciális igényeket előzetesen jelezni kell).

Következő vetítés:
szeptember 16., péntek, 18.30-tól  – Kontroll (magyar thriller, rendezte: Antal Nimród, főszerepben: Csányi Sándor, Balla Eszter, Pindroch Csaba.)
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55/A.). A belépés ingyenes.

A BMK és az FSZK együttműködésének köszönhetően az Életrevalók filmklub 2016. őszi évadát hat akadálymentes film bemutatásával nyitja meg. A filmek akadálymentesítéséhez az audio-narrációt a Tandem Csoport – A fogyatékossággal élőkkel az akadálymentes kultúráért munkacsoportja készítette.

A látássérültek számára a narrációt speciális eszközön keresztül biztosítják, ezért a vetítések előtt 5 munkanappal a regisztrációs felületen jelezni kell a speciális igényeket. Csak azoknak a látogatóknak tudják garantálni az audio-narráció biztosítását, akik a regisztrációs felületen időben jelzik igényüket.

Az együttműködés keretében vetített filmek: Kontroll, Dögkeselyű, Argo, A nyomozó, A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt, Vadászat.

Az Életrevalók filmklub hitvallása:

A fogyatékos emberek esélyegyenlőségének elősegítése, rehabilitációjának folyamata csak komplex szemlélettel, a különböző szakterületek együttműködésével lehetséges, amelynek egyik lényeges eleme egyben kulturális kérdés is. A társadalom felkészítése az akadályozott emberek elfogadására, még inkább a befogadására, teret nyitva annak a szemléletváltozásnak, amely a fogyatékos ember aktív, alkotó részvételét teszi lehetővé a társadalomban, csökkentve az előítéletes gondolkodást, a diszkriminációt és a társadalmi kirekesztést.
E téren kiemelkedő szerepe van a kulturális intézményeknek, ezen belül is a közösségi –művelődési intézményhálózatnak. A közösségi és tartalmas szabadidős lehetőségek jó alkalmat teremtenek a tolerancia fejlesztésére, hiszen számos eshetőséget nyújtanak az egészséges és fogyatékos emberek együttlétének, egymás tudásának, értékeinek kölcsönös megtapasztalására.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6511688641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása