Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (08.30.)

2016. augusztus 30. - Orosdy Dániel

Pisztácia
Zsombolyai János tévéfilmje Bertha Bulcsu forgatókönyve alapján, Kováts Adél, Gálffi László, Hernádi Judit és Mádi Szabó Gábor főszereplésével. További szereplők: Kovács Mária, Rajhona Ádám, Gesztesi Károly, Gáspár Tibor, Lengyel Ferenc.
Vetítik: Duna World - 11:30

Különvélemény
Steven Spielberg akciódús Philip K. Dick-adaptációja Tom Cruise-szal. Élvezeti értékéből sem Cruise jelenléte, sem az a tény nem von le sokat, hogy minimális köze van Dick novellájához és írói világához. Különvéleményem szerint őket is érdemes megemlíteni: Max von Sydow, Colin Farrell, Samantha Morton.
Vetítik: TV2 - 21:50

Betörő az albérlőm
Alexander MacKendrick fekete humorú klasszikusának szórakoztató újragondolása. Az elkövetők: két Coen. Szereplők: Tom Hanks, Irma P. Hall, Marlon Wayans, J.K. Simmons, Stephen Root, Bruce Campbell.
Vetítik: Viasat3 - 22:55

A sorompók lezárulnak
Vittorio de Sica neorealista klasszikusa. (Én inkább a Biciklitolvajokra szavazok, de pszt!)
Vetítik: Duna - 00:15

Délibáb
Oké, Hajdu Szabolcs neo-westernje nem éppen egy megkerülhetetlen remekmű, de azért azt sem érdemli, hogy hajnali fél 4-kor sugározza a magyar filmek többségét egyébként is bőven éjfél utánra száműző TV2. Nincs ez így rendben. Egyébként pedig:
Hajdu érzékeny olvasónak bizonyult, miközben – alaposan átformálva – filmre vitte Tar Sándor novelláját (Ház a térkép szélén), tökéletesen átmentette nyomasztóan hiteles poézisét. Életünk képe ez: nyomor és káprázat, „délibáb minden mennyiségben”. (Schubert Gusztáv)
Vetítik: TV2 - 03:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3911660090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása