Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (08.21.)

2016. augusztus 21. - Orosdy Dániel

Elnökkisasszony
Vígjáték Muráti Lili, Jávor Pál és Kabos Gyula főszereplésével.
Vetítik: Duna - 15:35

A nagy Waldo Pepper
George Roy Hill és Robert Redford harmadik közös filmje, írója első közös sikerük, a Butch Cassidy és a Sundance kölyök szerzője, William Goldman. Egyszerre humoros és drámai történet egy megszállott pilótáról (maga a rendező is a levegőből védte hazáját a II. Világháborúban). További szereplők: Bo Svenson, Susan Sarandon, Geoffrey Lewis, Edward Herrmann.
Vetítik: Viasat3 - 16:50

Transformers 3.
Michael Bay harmadszorra is visszatért a kamaszközönséget megcélzó óriásrobotos akciófilmjével, Megan Fox nélkül, de John Malkovich-csal. (Volt az a pénz.)  A stílus és a recept ugyanaz: robbanások, üldözések, lassítások – 157 (!) percben. (BS)
Vetítik: TV2 - 18:50

Bűnvadászok
Indokolt lenne, ha a néhai Bud Spencer mondaná, hogy "Rablótámadás!", az ő hangja mélyebb (volt) Terence Hillénél.
Vetítik: Film+ - 19:00

Füstölgő ászok 2.: Bérgyilkosok bálja
A többnyire tévének és tékába dolgozó P.J. Pesce (Alkonyattól pirkadatig 3. - A hóhér lánya) előzményfilmje Joe Carnahan akciófilmjéhez, a valaha jobb napokat látott Tom Berenger, valamint Michael Parks és Vinnie Jones főszereplésével. A sztori egyik társírója is Carnahan volt. A maga kategóriájában elég korrekt kis film!
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Amistad
Spielberg első kísérlete a Schindler listája sikerének megismétlésére: rangos díjakra jelölt történelmi dráma a rabszolgatartásról Morgan Freeman, Anthony Hopkins, Djimon Hounsou és Matthew McConaughey főszereplésével. További szereplők: Nigel Hawthorne, David Paymer, Pete Postlethwaite, Stellan Skarsgard, Anna Paquin, Xander Berkeley, Jeremy Northam, Arliss Howard.
Vetítik: Duna - 22:10

2_testver.jpg

Piranha
Alexandre Aja a Sziklák szeme után újabb remake-kel lepte meg rajongóit [2010-ben]: Joe Dante 78-as B-horrorjából készített 3D-verziót, rengeteg iróniával és kikacsintással. Az epizódszerepekben olyan ikonikus színészek tűnnek fel, mint Richard Dreyfuss vagy Christopher Lloyd. (BS)
Mert a Piranha 3D a maga nevetségesen csekély vállalása mellett is kifejezetten szórakoztató, profin összerakott szemétmozi. A kötelező tananyagot stréber diákként mondja fel, miközben az eltúlzott frazírok iránti szenvedélye egy vásott kamasz elszabadult fantáziáját idézi. (Géczi Zoltán kritikája a Filmvilág 2011/01. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 22:10

A mostohaapa
A rangos alkotók (Donald E. Westlake, Brian Garfield írók, Joseph Ruben rendező) jegyezte thriller-klasszikus kevésbé elismert remake-je a hasonszőrű alkotások tömegét jegyző J.S. Cardone író-producertől (Szalagavató, 8MM 2, Lopakodók 3.). Ismertebb fellépők: Amber Heard, Sela Ward, Christopher Meloni.
Vetítik: TV2 - 00:10

Ellenállók
Háborús dráma a műfaj specialistájától, Edward Zwicktől Daniel Craig, Liev Schreiber és Jamie Bell főszereplésével.
Vetítik: Duna - 00:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr810033478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása