Filmvilág blog

Tanulmánykötet Bikácsy Gergely tiszteletére

2016. augusztus 18. - filmvilág

bikacsy.jpgBikácsy Gergely idén októberben lesz 75 éves. Sokan tartjuk őt a hazai filmkritikusok doyenjének, aki egyedi szemléletmódjával, analitikus képességével és eredetien személyes látásmódjával maradandó értéket hozott létre a filmes szakirodalomban. Könyvei közül máig keresett a Bolond Pierrot moziba megy és a Buñuel-napló. Könyvei mellett több száz cikket, kritikát, tanulmányt és esszét írt. Az esztétikai írás és a kritika eredeti hangú örökifjú különce.

Barátai és tisztelői szeretnék meglepni 75. születésnapja alkalmából egy – könyvben eddig meg nem jelent – filmes írásaiból összeállított tanulmánykötettel. A meglepetést szó szerint kell érteni, egyelőre ő nem tudja, hogy ez a könyv komolyan készülőben van.

Szerettei és tisztelői ellenszolgáltatás nélkül, örömmel vállalkoznak a könyvvel kapcsolatos munkára. A kötet összeállítását, szerkesztését, valamint a kiadói megjelenést a Francia Új Hullám Kiadó vezetője, Pentelényi László vállalta, magánkiadásként. A kiadással kapcsolatos egyetlen pénzbeli kiadás a nyomdaköltség. Ez várhatóan kb. 500 ezer forint lesz.

Ehhez kérjük mindazoknak a segítségét, akik ismerik, szeretik, becsülik Bikácsy Gergelyt és írásait. Amennyiben hozzá tud járulni 10.000 Ft-tal (vagy ennél kisebb vagy nagyobb összeggel) a születésnapi meglepetéskötet nyomdai költségeihez, kérjük, jelezze a bikacsy75@freemail.hu e-mail címen szeptember 30-ig. Miután a felajánlások összege eléri a nyomdaköltség árát, mindenkit levélben értesítünk, hogy milyen számlaszámra utalhatja a könyvkiadásra szánt összeget.

Aki kívánja, annak a nevét is feltüntetjük a könyv támogatói között.

Kérem, továbbítsa ezt a posztot azoknak, akiket érdekelhet, akikben támogatóra lelhetünk!

Segítségét és együttműködését előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr518921384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása